Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Nederland (Zandvoort)?

De zomerstop is voorbij en het F1-seizoen gaat verder met de Grand Prix van Nederland op het duinencircuit van Zandvoort. Op deze pagina vind je alle informatie over de F1 tijden van het raceweekend in Nederland.

F1 tijden Nederland Zandvoort GP © XPBimages

F1 tijden GP Nederland Zandvoort 2024

In het onderstaande schema vind je alle F1-tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de race op zondag. De Grand Prix van Nederland zal verreden worden op zondag 25 augustus om 15:00 uur op het circuit van Zandvoort.

Tijdschema GP Nederland

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 23 augustus -
Tweede vrije training vrijdag 23 augustus -
Derde vrije training zaterdag 24 augustus -
Kwalificatie zaterdag 24 augustus -
Race zondag 25 augustus -

F1 Grand Prix van Zandvoort

Sinds 2021 is de Grand Prix van Nederland weer terug op de Formule 1-kalender, mede door de populariteit van Max Verstappen. Een aantal weetjes over de GP van Nederland:

  • Met dertien bochten en een lengte van 4,3 kilometer is het Circuit Zandvoort niet bepaald lang te noemen;
  • In 1985 werd de laatste Formule 1-Grand Prix verreden totdat deze in 2021 weer terugkeerde. Eigenlijk had dat al een jaar eerder moeten gebeuren, maar het coronavirus gooide roet in het eten;
  • Speciaal voor de terugkeer werd het circuit, dat in 1948 haar deuren opende, opgefrist en werden er enkele wijzigingen doorgevoerd. De bocht die daarbij het meest in het oog springt is de Arie-Luyendykbocht, vernoemd naar de legendarische Nederlandse coureur. Deze is helemaal vernieuwd en is nu een heuze kombocht, met een hellingsgraad van 32 procent, oftewel 18 graden.
  • Sinds de terugkeer van de GP van Nederland in 2021 heeft Max Verstappen beide Grands Prix gewonnen. Een grote kans dat hij ook een overwinning in 2023 achter zijn naam kan schrijven. Daarmee verbreekt Verstappen ook meteen een krankzinnig F1-record.

Wanneer is de Formule 1 GP van Nederland (Zandvoort)?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Zandvoort vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus en is de vijftiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 15:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 25 augustus om 15:00 uur Nederlandse tijd.

F1 tijden Nederland Zandvoort GP © XPBimages
F1 tijden Nederland Zandvoort GP © XPBimages

Hoe laat begint de F1 kwalificatie van Zandvoort?

De kwalificatie van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus om 15:00 uur.

F1 liveblog

Naast de officiële streamingsdiensten, zoals Viaplay, zal de Grand Prix van Zandvoort ook worden uitgezonden op de NOS. Niet in de gelegenheid de F1 live op tv te bekijken? Volg dan ons F1 liveblog die je op de hoogte houdt van alle ins en outs van het F1 raceweekend in Nederland.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'