Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Verstappen de F1-zomerstop gebruikt om nog beter te worden

Max Verstappen en Red Bull hebben met het ingaan van de zomerstop een comfortabele voorsprong in beide wereldkampioenschappen, maar volledig uitrusten doen ze niet. Tijdens de 'vakantie' wordt er gewoon doorgewerkt.

De zomerstop in de Formule 1 is aangebroken en de fabrieken zijn voor twee weken gesloten. Tijd voor een welverdiende vakantie, waar ook de coureurs graag gebruik van maken. Toch is het niet alleen maar relaxen tijdens de zomerstop. Max Verstappen is namelijk al bezig met het voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Een voorsprong van 80 punten in de coureursstand is nog niet genoeg om rustig achterover te leunen. Hij is druk bezig met analyseren wat beter kan. "Ik ben heel erg kritisch naar mijzelf", zei hij na de laatste race van de eerste seizoenshelft tegen Sky Sports . "Er zijn altijd dingen die je beter kunt doen en daar wil ik altijd naar kijken, ook tijdens mijn vakantie." "Ik kijk daarbij niet alleen naar mezelf, maar ook naar verbetering binnen het team. Het is fijn om even pauze te hebben, waarin we alles nog eens goed kunnen analyseren en kunnen kijken wat er nog beter kan. Hopelijk komen we hierdoor nog sterker terug", aldus de regerend wereldkampioen.

Verstappen kijkt vooral naar zijn tweede wereldtitel

Verstappen is altijd op zoek naar perfectie binnen de F1. Hij wil zo veel mogelijk races winnen, maar het belangrijkste voor hem is natuurlijk de wereldtitel. De Nederlander kan daarnaast nog een record verbreken, namelijk het aantal gewonnen races in een seizoen. Dit record staat op naam van Michael Schumacher (2004) en Sebastian Vettel (2013). Beiden wonnen dertien keer in een seizoen. Dit kan verbroken worden in 2022, maar dan moet Verstappen vijf van de laatste negen races winnen. "Natuurlijk proberen we zo veel mogelijk races te winnen in de tweede helft", zegt de Nederlander, wanneer hem gevraagd wordt naar het verbreken van het record. "Maar de leiding in het wereldkampioenschap behouden is belangrijker. Dat is waar we voor moeten gaan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi