Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hoe Verstappen een betere F1-coureur wordt door deze onderschatte tool

Het is geen geheim dat Max Verstappen regelmatig in zijn simulator kruipt voor een online race-evenement. Dit is voornamelijk voor de lol, maar toch wordt de Nederlander naar eigen zeggen ook hierdoor een betere Formule 1-coureur.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vorig jaar telde de Formule 1-kalender een verbluffend aantal van 22 races, volgend jaar komt hier zelfs nog een extra race bij. Coureurs hebben steeds minder vrije tijd om bijvoorbeeld in de thuissimulator te kruipen. Toch zien we Max Verstappen regelmatig een aantal uren achter het virtuele stuur kruipen om te racen tegen de online concurrentie.

En met succes, want regelmatig zien we Verstappen, of een van zijn teamgenoten bij simraceteam Team Redline, bovenaan de tijdenlijst. Aankomend weekend hoopt hij dat weer voor elkaar te boksen, als hij meedoet aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Voor de Nederlander is het simracen niet alleen maar vermaak. Hij leert er ook nog eens veel van. Verstappen legt uit dat het een compleet andere ervaring is dan het rijden in de Formule 1.

"Je spendeert erg veel tijd aan de set-up", zo trapt hij af in gesprek met CarNext. "Je racet vaak niet in een Formule 1-bolide, maar in GT-auto's. Dat vergt een hele andere techniek qua rijden. Op deze manier blijf ik mijzelf testen."

Razendsnelle concurrentie in de online racewereld

Wie denkt dat Verstappen een streepje voor heeft met zijn race-ervaring in het echte leven, heeft het mis. De Red Bull-coureur moet enorm zijn best doen om de simracers bij te benen, laat staan te verslaan. "Ze zijn zó snel! Het is heel interessant om ze te zien rijden, want ze hebben zelf geen ervaring in een echte racewagen. Maar als je kijkt naar hoe ze remmen en hoe ze de auto besturen, dan is dat wel zoals je het zou moeten doen."

"Dat is heel interessant om te zien, want dan kan ik mijzelf met ze vergelijken. Zij zijn snel op de simulator, ik juist in het echte leven." Verstappen haalt veel motivatie uit de sterke online concurrentie en ziet het als een uitdaging en een leerproces. "Als ik in een echte auto stap, dan weet ik dat ik snel ben. Maar wanneer ik in de simulator zit, zijn deze gasten ineens de maatstaf en moet ik mijzelf naar die limiet pushen."

Het simracen is dus overduidelijk meer dan een recreatief spelletje voor Verstappen. "Ik blijf mijzelf verbeteren en ik leer van ze. Dus als ik vrij ben, dan ben ik nog steeds bezig met verbeteren. Dat helpt mij ook in het echte leven."

Verstappen neemt online racen uiterst serieus

Samen met zijn collega's bij Team Redline racet Verstappen in meerdere online evenementen. Hij benadrukt dat het niet zomaar even gamen is. "Deze races winnen is echt geweldig, want je gaat altijd volledig vol gas. Je moet het heel serieus nemen en goed samenwerken om dat te laten gebeuren. Je kan enorm veel veranderen aan de set-up en ook de strategie speelt een rol."

"Als je een race van 24 uur over de Nordschleife (het oude, lange gedeelte van de Nürburgring, red.) rijdt, dan wordt het best wel zwaar", aldus Verstappen, die tussen de serieuze momenten zijn real-life successen deelt met de online coureurs. "Ik had het vorig jaar enorm naar mijn zin tijdens het winnen in de Formule 1, maar ik deelde deze momenten ook met hen. Om onderdeel te zijn van deze line-up is echt geweldig."

Deze Formule 1-coureurs moeten dit jaar vrezen voor hun stoeltje

Aan het einde van het komende Formule 1-seizoen lopen er een aantal contracten van F1-coureurs af. Sommigen lopen daarentegen wat langer door. Wie moet er vrezen voor zijn toekomst in de koningklasse van de autosport en wie kan er met een gerust hart beginnen aan het jaar 2022? We bespreken het in de video hieronder.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

2 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"