Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda roemt excellente Verstappen na poleposition in Mexico

Voor de tweede keer dit seizoen wist een door Honda aangedreven bolide op zaterdag de snelste tijd neer te zetten. Net als in Hongarije was het Max Verstappen die in zijn RB15 de snelste man was. Ondanks het feit dat Verstappen door een straf niet vanaf de eerste startplek zal vertrekken, stemt de prestatie van de Nederlander de Japanse motorleverancier zeer tevreden.

Met een voorsprong van ruim een kwart van een seconde op nummer twee Charles Leclerc wist Max Verstappen op zaterdag in Mexico beslag te leggen op zijn tweede poleposition van het seizoen én van zijn carrière. De Red Bull-coureur verraste vriend en vijand en verpletterde in zijn RB15 de concurrentie. Enkele uren na de kwalificatie werd echter bekend dat Verstappen zijn poleposition door een straf kon vergeten. Desondanks dat roemt Honda de prestatie van de Nederlander en is het tegelijkertijd ook zeer tevreden met de startposities van de andere drie door Honda aangedreven coureurs: "Wat een excellente kwalificatiesessie van Max. Na Hongarije zou dit onze tweede poleposition van het seizoen zijn geweest." "Uiteraard zijn we zeer teleurgesteld dat Verstappen op zondag niet vanaf poleposition mag vertrekken. Het feit dat hij nu vanaf de vierde plaats start, verandert niks aan onze voorbereiding op de race en we zullen zo hard mogelijk aan de slag gaan om met alle vier coureurs zo hoog mogelijk te finishen." "Voor Alexander Albon was het zelfs de beste kwalificatie uit zijn carrière", zo vervolgt technisch directeur Toyoharu Tanabe enthousiast. "Alle lof gaat ook uit naar Pierre Gasly, die zich vandaag niet lekker voelde, maar toch de top tien haalde. Samen met Daniil Kvyat heeft hij alles uit de Toro Rosso weten te halen." De Japanner beseft wel dat de punten pas op de zondag worden verdeeld: "Het wordt een lastige race, waarin bandentemperaturen een cruciale rol zullen spelen. We moeten op elke situatie voorbereid zijn, want zondag is de dag die echt telt. Met de startposities die we hebben, moeten we voor het maximale gaan", aldus Tanabe-san.

Perfect voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden