Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Hoogste Aston Martin-baas per direct vervangen

De hoogste baas van Aston Martin, Tobias Moers, is opgestapt als CEO van het beroemde Britse sportautomerk. Hij wordt opgevolgd door een voormalig CEO van Ferrari.

Aston Martin logo nose
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De geruchten dat Tobias Moers Aston Martin zou gaan verlaten hingen al een tijdje in de lucht, maar werden eerder dit jaar nog tegengesproken door mede-eigenaar Lawrence Stroll. Volgens de Canadees vervulde Moers zijn taak naar volle tevredenheid.

Nu echter is duidelijk geworden dat na amper twee jaar Moers wel degelijk Aston Martin verlaat na een periode die sowieso in het teken stond van het vertrek van veel hooggeplaatste personen. Aston Martin spreekt over een 'gezamenlijk besluit'.

Ferrari-zwaargewichten treden toe

Moers wordt bij Aston Martin opgevolgd door voormalig Ferrari-CEO Amedeo Felisa. Tegelijkertijd wordt Robert Fedeli aangewezen als Chief Technical Officer. De man die wordt beschouwd als de geestelijk vader van de iconische Ferrari LaFerrari sluit per 1 juni aan bij het team.

Tezamen moeten Felisa en Fedeli het team versterken op het moment dat het merk de volgende stappen zet op het gebied van elektrificatie en het bouwen van next-gen sportwagens.

Stroll bedankt in het persbericht van Aston Martin voor bewezen diensten: "Hij kwam bij het team op een cruciaal moment en bracht discipline naar het team. Zijn bijdragen zijn voelbaar in zowel onze manier van werken als de nieuwe producten van Aston Martin."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull