Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren wil op één manier slag slaan: "Waarom ook niet?"

Andrea Stella hoopt dat McLaren ook dit seizoen de concurrentie weer te slim af kan zijn door ze te verslaan in een ontwikkelingsrace, nadat de Britse renstal vorig seizoen vriend en vijand verraste met een aantal sterke upgrades.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren begon het seizoen van 2023 als één van de hekkensluiters van het veld. De concurrentie had grote stappen gezet tijdens de winterstop, en daardoor viel de Britse renstal terug richting het achterveld. Toch hadden ze hun draai verrassend snel gevonden, en in Oostenrijk werd dan eindelijk het verlossende pakket upgrades geïntroduceerd. Vanaf dat moment ging het alsmaar beter bij McLaren, en richting het einde van het seizoen vochten ze ineens mee om de podiumplekken.

Toch zag het begin van het nieuwe seizoen er iets anders uit, want McLaren leek ineens weer wat af te zijn gegleden. Het was lang niet zo erg als vorig seizoen het geval was omdat ze nog altijd zicht hebben op de topteams, maar teambaas Stella gaf bij Autosport aan dat het team stiekem toch rekent op een herhaling van 2023. "Het wordt uiteindelijk een ontwikkelingsrace en in dat geval zal één pakket met upgrades niet voldoende zijn, omdat Ferrari ook zal verbeteren."

Sterk resultaat niet genoeg voor McLaren

Toch weet ook Stella dat McLaren niet bij de pakken neer zal zitten, want in 2023 toonde de Britse renstal al aan dat ze een bijzondere troef achter de hand hebben. "Vorig jaar konden we ze ook verslaan in die ontwikkelingsrace, en gaandeweg het seizoen vonden we meer verbetering in rondetijd dan de concurrentie. Dat blijft ook dit seizoen het doel. Als we de upgrades die op de planning staan ook op de baan succesvol kunnen maken, zijn we tevreden, vooral omdat we denken dat we echt met een sterk traject bezig zijn."

McLaren staat momenteel nog derde in het constructeurskampioenschap en volgens de teambaas zal het team er alles aan doen om dat vast te houden, maar dat weerhoudt Stella er niet van om ook vooruit te kijken. "Ik denk dat we, als we naar de feiten en cijfers kijken, die derde positie wel vast kunnen houden. Dan zetten we McLaren als derde team op de kaart, en dat is een sterk resultaat. Aan de andere kant zijn er echter ook circuits waar we denken de strijd met Ferrari aan te kunnen gaan, dus waarom niet? In alle eerlijkheid gaat het in de Formule 1 niet om willen, maar juist om doen. Je moet de auto zo veel mogelijk verbeteren en alles maximaliseren, en dan zie je wel waar je eindigt. Na de upgrades die we in Miami introduceren weten we meer."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco