Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Als Ferrari Red Bull om de oren rijdt, weten we het antwoord"

Christian Horner is ervan overtuigd dat ze 2022 niet hebben laten schieten door de focus te leggen op het wereldkampioenschap van Max Verstappen in 2021. Vanaf volgend jaar zullen er nieuwe reglementen van kracht zijn in de Formule 1.

Gedurende het seizoen van 2021 werd de focus al (groten)deels gelegd op de nieuwe generatie bolides in de Formule 1. Christian Horner denkt dat Red Bull de juiste balans heeft gevonden tussen het doorontwikkelen van de RB16B in de titelstrijd van 2021 en de focus op de 2022-bolide. De Oostenrijkse renstal leek het laatste team te zijn dat gestopt is met het updaten van de 2021-bolide. Max Verstappen won hiermee het wereldkampioenschap, maar het kan tegelijkertijd nadelig zijn voor het volgende Formule 1-seizoen. "Als Ferrari ons om de oren rijdt, weten we het antwoord", zegt Horner grappend voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Maar ik denk dat we allemaal goed beseffen dat er grote reglementswijzigingen aan zitten te komen en dat we onze middelen op de juiste manier hebben gebruikt. Ik ben er zeker van dat elk team heeft gedaan wat goed voelt. Ik denk dat ons team het uitstekend heeft gedaan in het bijhouden van de nieuwe reglementen en de focus op de auto van 2021."

Horner kan niet wachten op 2022

In 2022 zal Verstappen zijn wereldkampioenschap verdedigen. Ondertussen heeft Mercedes nog steeds de constructeurstitel binnengehaald, waardoor de Duitse renstal in het hybride tijdperk als team nog altijd ongeslagen is. Horner kan niet wachten op een nieuwe uitdaging in 2022. "We zullen over een paar maanden gaan zien wie er de snelste is met de compleet vernieuwde bolides", zegt de Red Bull-teambaas. "Ze zullen anders zijn in het uiterlijk, het gevoel en het rijden. We gaan zien wie het goed heeft, wie het fout heeft en vanuit daar start alles weer opnieuw."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst