Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner belooft vuurwerk van Verstappen: "Gaan alles geven"

Max Verstappen en Sergio Perez zullen na een tegenvallende kwalificatie vanaf P10 en P11 starten bij de GP van Hongarije. Red Bull-teambaas Christian Horner had meer gewild, maar blijft optimistisch. De problemen bij Verstappen kunnen volgens hem beter plaatsvinden op zaterdag dan op zondag.

De kwalificatie voor de GP van Hongarije is er voor Red Bull niet een om over naar huis te schrijven. Max Verstappen kwalificeerde zich op de tiende plaats na problemen met zijn RB18, terwijl Sergio Perez net Q3 miste en vanaf de elfde plaats zal moeten starten. Teambaas Christian Horner is logischerwijs niet tevreden. "Het is erg frustrerend om Checo al te missen na Q2", zo begint de teambaas na de kwalificatie bij Sky Sports . "Hij kwam in wat verkeer terecht. Max voelde zich ondertussen erg comfortabel met de balans van de auto en ik denk dat we een kans hadden om voor pole te gaan. Een blokkerend wiel in zijn eerste run zette ons echter gelijk op achterstand. Toch waren we er van overtuigd dat we richting het einde van de sessie nog een poging konden wagen." Deze poging kwam er niet, want in de laatste run van Q3 kreeg Verstappen te maken met een technisch probleem. "Helaas was er iets aan de hand met de motor tijdens zijn out lap", legt Horner uit. "We probeerden nog sensors te resetten, maar helaas konden we geen goede tijd meer krijgen van Max in Q3." "Tiende en elfde op de grid, dus het wordt een drukke race. Ik wil George Russell wel feliciteren met zijn eerste pole. Het was erg netjes."

Horner: "Gelukkig was het probleem van Verstappen op zaterdag"

De Red Bull-teambaas baalt van het einde van Q3. Een goed resultaat voor Verstappen ging in rook op door de problemen. "Theoretisch gezien had Max op zijn minst vierde moeten staan, terwijl de omstandigheden op het circuit steeds beter werden. We maakten minimaal kans op de eerste startrij vandaag", aldus Horner. Toch blijft hij optimistisch over de kansen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Daar worden pas de punten verdeeld. "Gelukkig was het probleem vandaag en niet morgen. We gaan keihard racen en alles geven", zo belooft hij.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden