Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner doet 'dringend' beroep op Perez: "Je kunt je niet verstoppen"

Sergio Perez zit misschien wel in zijn moeilijkste periode tot nu toe bij Red Bull Racing. De Mexicaan heeft al zes races op rij niet op het podium gestaan en zijn nieuwe contract helpt hem nog niet in de zoektocht naar betere prestaties. Teambaas Christian Horner had juist de hoop dat die contractverlenging de Mexicaan zou helpen.

Perez Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Sergio Perez in de eerste vijf races van het jaar vier keer op het podium stond, is zijn vorm op dit moment ver te zoeken. In de laatste vijf races was zijn beste resultaat de zevende plek in de Grand Prix van Oostenrijk. De Mexicaan wil het ongetwijfeld beter doen op Silverstone en voor het eerst sinds eind april weer eens op het podium staan.

Christian Horner gaat in gesprek met Sky Sports F1 in op de lastige tijd van Perez. "Sergio heeft duidelijk een moeilijke periode achter de rug. In zijn eerste vijf races was hij erg competitief. Maar in de laatste vijf races was hij nergens en we willen de Sergio van de eerste vijf races terugzien. Dat weet hij en daar is hij zich van bewust. Hij heeft deze week hard gewerkt in de simulator en hard gewerkt om te begrijpen waarom het hem gewoon niet lukt. Maar wat we constant bij hem hebben gezien, is zijn veerkracht om terug te komen. We hopen dat we dat snel zullen zien."

De Mexicaan weet zich verzekerd van een Red Bull-contract tot en met 2026. Wanneer analist Martin Brundle aan Horner vraagt of Red Bull een fout heeft gemaakt door het contract met Perez zo vroeg te verlengen, reageert de Britse teambaas als volgt. "Dat is een keiharde vraag, Martin. Maar op het moment dat je een coureur contracteert, wordt de inhoud van de overeenkomst niet aan jullie allemaal bekendgemaakt. Het was absoluut logisch om Checo op dat moment te contracteren. Maar dit is een business waarin er druk is om te presteren."

Horner geeft ook toe dat Red Bull hoopte dat Perez met het nieuwe contract zijn vorm zou terugvinden. "We dachten dat het contract daarbij zou helpen. Ik denk dat het iets is waar Checo heel hard aan werkt en hij weet dat dit een sport is waar je je niet kunt verstoppen. Vooral met Max Verstappen als teamgenoot."

"Hij weet dat hij wordt gemeten met de allerbesten en we hebben hem nodig om Max te ondersteunen. Er zijn nu twee McLarens, twee Ferrari's en twee Mercedessen. We moeten dringend twee Red Bulls vooraan hebben", zo sluit Horner af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x