Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner exclusief: "Het enige wat er veranderd is aan Verstappen, dat is zijn leeftijd"

Vlak voor het ingaan van de zomerstop in de Formule 1 sprak RacingNews365 exclusief met Christian Horner. De Red Bull-teambaas blikt terug op de eerste seizoenshelft, de concurrentiestrijd met Ferrari en Mercedes en natuurlijk over de prestaties van Max Verstappen en Sergio Perez.

Horner Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Met een ruime voorsprong in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap kan Red Bull-teambaas Christian Horner tevreden beginnen aan de zomerstop van de Formule 1. Een aantal weken gaan de fabrieken op slot, de coureurs op vakantie en ook de teambazen krijgen wat tijd om bij te komen van de eerste seizoenshelft.

Voordat Horner alle F1-taken neerlegde voor een welverdiende vakantie, sprak Sandor Maszaros voor RacingNews365 exclusief met de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. "Het is een zeer positieve eerste seizoenshelft geweest met negen overwinningen, twee sprintrace-overwinningen en het leiden van beide kampioenschappen", zo trapt de Britse teambaas af.

"Maar natuurlijk zegt dat nog niet alles. Het gaat er uiteindelijk om waar je aan het einde van het seizoen staat. Dat is wat telt. Het is natuurlijk erg bemoedigend om de eerste helft van het seizoen zo te doorlopen, maar nu gaat het er om wat we kunnen doen in de tweede seizoenshelft."

Anno 2022 vecht Red Bull het uit met Ferrari, terwijl Mercedes juist iets is teruggezakt in de pikorde. Horner zag het niet aankomen. "Ik denk dat we allemaal verrast zijn dat Mercedes er niet zo dicht op zat als verwacht, want ze zijn jarenlang een zeer dominant team geweest. Ze werken echter hard aan het oplossen van hun problemen en ze laten steeds meer zien hoe competitief ze zijn. Ze komen dichterbij en ze kunnen later in het seizoen zeker een dreiging gaan vormen."

De strijd aan de voorkant van het veld gaat ondertussen gewoon door. Horner kan genieten van de strijd met de concurrenten uit Maranello. "Ferrari is een iconisch merk, maar het gaat er nu om wat er op het asfalt gebeurt. Ik verheug me op de gevechten met Ferrari en de gevechten tussen Charles Leclerc en Max zijn fantastisch. Hopelijk blijft dit het hele jaar doorgaan..."

			© Red Bull Contentpool
	© Red Bull Contentpool

Verstappen weinig veranderd sinds zijn Formule 1-debuut

Verstappen mag zichzelf met het ingaan van de zomerstop WK-leider noemen met een enorme voorsprong van 80 punten op Leclerc. Horner is lovend over het seizoen van de Nederlander, die volgens zijn teambaas maar weinig veranderd is sinds zijn Formule 1-debuut. "Vanaf de allereerste keer dat Max in de auto stapte liet hij ongelooflijke natuurlijke snelheid zien. Hij heeft geweldige controle over de auto en een groot portie zelfvertrouwen. Dit is in de loop der jaren nooit veranderd."

Verstappen zijn drang naar succes is fundamenteel onveranderd gebleven

- Christian Horner

"Het enige wat veranderd is, dat is zijn volwassenheid. Hij kwam de F1 natuurlijk binnen als tiener en is nu 24 jaar. De leeftijd, dat is ook het enige wat nu anders is." Wel legt de Red Bull-teambaas uit dat er nu minder druk staat op de regerend wereldkampioen. "Natuurlijk is dat zo, nu hij zijn eerste wereldkampioenschap heeft veroverd. Die verwachtingen zijn er nu niet meer, maar Verstappen zijn drang naar succes is fundamenteel onveranderd gebleven."

Aan de andere kant van de pitbox bij Sergio Perez gaat het volgens Horner eveneens zeer goed. De Mexicaanse coureur scoorde niet altijd optimaal, maar zijn teambaas is lovend. "Checo doet het geweldig. Hij heeft een paar lastige races gehad, maar het seizoen gaat fantastisch. Zijn Monaco-overwinning en zijn pole in Djedda... hij zet zeer goede prestaties neer. Vooral in de kwalificaties heeft hij een grote stap gemaakt. Hij pusht keihard en is heel, heel erg gemotiveerd."

Horner kijkt langzaam naar 2023

Het Formule 1-seizoen van 2022 is halverwege, maar er wordt ondertussen natuurlijk ook gekeken naar 2023. Horner legt uit dat het een hele andere stap is dan aan het begin van dit jaar, toen er een forse reglementswijziging kwam in de F1. Hoe gaat 2023 er uitzien voor Red Bull? "Het ligt natuurlijk ook aan wat er met de regels voor volgend jaar gebeurd. Er kunnen nog wat dingen gebeuren wat grote gevolgen heeft op 2023."

"Voor de rest wordt de auto van volgend jaar vooral een evolutie van de 2022-bolide", aldus Horner, die hier zeker geen problemen bij ziet. "Het team heeft het geweldig gedaan om dit jaar met een competitieve auto te verschijnen op de grid, vooral met de uitdaging van vorig jaar meegenomen. Alles is natuurlijk aangepast voor de reglementen van 2022. Voor de rest is het nog even afwachten wat de laatste reglementen voor volgend jaar worden", aldus de Red Bull-teambaas, die nu zelf gaat bijkomen van de drukke eerste seizoenshelft en optimaal wil beginnen aan de rest van het Formule 1-seizoen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"