Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner gaf Perez aan de keukentafel advies met betrekking tot Verstappen

Sergio Perez staat enorm onder druk. Helmut Marko heeft al meerdere keren aangegeven dat er in de zomerstop over zijn toekomst wordt gesproken. Teambaas Christian Horner is na de vrijdag in Hongarije in ieder geval tevreden. Dit na een goed gesprek bij Horner thuis aan de keukentafel.

Perez Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner heeft Sergio Perez bij hem thuis uitgenodigd met als gevolg een goed gesprek aan de keukentafel, zo vertelt de Red Bull-teambaas in gesprek met Sky Sports F1: "We communiceren heel open. Ik zat met hem aan de keukentafel bij mij thuis en vroeg hem 'vooruit nou, wat is er nou toch aan de hand? Speelt er iets?'. Hij ontkende en gaf aan dat hij misschien teveel over bepaalde zaken nadacht."

"Ik denk dat hij zichzelf een gunst kan bewijzen als hij gewoon negeert wat er aan de andere kant van de pitbox gebeurt. Dat is de benadering die hij nu aanhoudt, waarbij hij zich dus vooral op zichzelf en zijn eigen performance richt."

Goed begin

Het zijn desondanks de weken van de waarheid voor Sergio Perez. De Mexicaan heeft twee races de tijd om te bewijzen dat hij nog altijd de juiste man is voor Red Bull. Dit weekend krijgt de teamgenoot van Verstappen daar extra tools voor, in de vorm van upgrades.

Al met al kende Perez een prima vrijdag, waarin hij vooral in de tweede vrije training niet veel onder deed voor zijn Nederlandse teamgenoot. Teambaas Christian Horner is dan ook tevreden na de eerste dag op de Hungaroring, zo vertelt hij: "Ik kan wel zeggen dat dit voor Checo de beste vrijdag in tijden was, misschien wel sinds China (acht races geleden, red.)."

"We willen graag dat Checo de potentie van de auto weer gaat benutten, zoals hij dat aan het begin van het seizoen heeft gedaan", zo vervolgt Horner. "We weten dat hij dat kan. Beide auto's werkten op de vrijdag vrij goed en dan zie je dat er niet meer zo'n groot gat zit tussen beiden. Hopelijk heeft hij daar wat vertrouwen mee opgedaan. Ik denk dat de auto de laatste tijd nogal op een dun koord balanceerde en daar kon Max beter mee om gaan. Met de stappen die we nu hebben gezet, kunnen we dat hopelijk verbreden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'