Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner gelooft zijn ogen niet na sterk resultaat Verstappen: "Echt fantastisch!"

Max Verstappen is er uiteindelijk niet in geslaagd het Lando Norris lastig te maken tijdens de Grand Prix van Singapore, maar teambaas Christian Horner is hoe dan ook ontzettend blij met het resultaat en de prestatie die het team heeft geleverd.

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Singapore is misschien wel de lastigste race van het hele seizoen voor Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft het altijd lastig op stratencircuits en het Marina Bay Street Circuit lijkt in dat opzicht een nog groter drama te zijn, maar Max Verstappen bewees deze keer echter het tegendeel. Hij ging er tijdens de kwalificatie al met de tweede startpositie vandoor en wist die ook te verdedigen tijdens de race. 

Een tweede startpositie smaakt natuurlijk naar meer, weet ook Red Bull-teambaas Christian Horner. Toch benadrukt de Brit bij Viaplay dat dit resultaat alle verwachtingen overtreft. "Dit was een fantastisch resultaat, absoluut. Als je ons dit op vrijdag verteld had, hadden we het echt niet geloofd. Het is echt fantastisch dat het team zo'n ommekeer mogelijk heeft gemaakt."

"Ik wil Lando Norris en McLaren natuurlijk feliciteren, want zij waren simpelweg te snel. Maar Max heeft echt het maximale uit de auto gehaald en was sneller dan de rest van de grid, maar met een kleine maand tot de volgende race moeten we nog meer performance uit de auto halen."

Aan de andere kant van de Red Bull-garage had Sergio Perez het echter een stuk lastiger, zag ook Horner. "Ik denk dat hij vooral moeite had met de tractie, want het leek er niet op dat hij met goede exits uit de cruciale bochten kwam. Hij reed een goede eerste ronde na de start en liet zich van zijn beste kant zien in gevechten. Hij won daarmee zelfs nog een paar posities, maar het is toch frustrerend om er dan maar een punt uit te halen."

Tot slot sprak de Red Bull-teambaas ook kort over de toekomst van Daniel Ricciardo, die mogelijk zijn laatste Formule 1-weekend afwerkte als coureur. "We zijn voortdurend met die dingen bezig. Daniel is de afgelopen jaren zo ontzettend belangrijk geweest voor Red Bull, sinds hij hier eigenlijk als junior startte. Het was heel mooi dat hij in de slotfase de snelste ronde nog neerzette en dat kan voor ons ook heel belangrijk worden in het kampioenschap, dus dat was prachtig."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris