Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geniet: "Briljante Verstappen heeft dat maar weer eens laten zien"

Het was nog even spannend, maar Max Verstappen wist tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van België de snelste tijd te rijden. Toch start zijn teamgenoot Sergio Perez voor hem tijdens de race zondag. Christian Horner is in ieder geval blij met de resultaten van zijn twee coureurs vrijdag op het circuit van Spa-Francorchamps.

Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt voldaan terug naar de vrijdag op het regenachtige circuit van Spa-Francorchamps. Ondanks de snelste tijd in de kwalificatie vangt Max Verstappen de Grand Prix van België zondag als zesde aan. Dit heeft te maken met de versnellingsbak die bij de Red Bull-coureur gewisseld is, wat geresulteerd heeft in een gridstraf van vijf plaatsen. Zijn teamgenoot Sergio Perez start vanaf de tweede startplek, achter de Ferrari van Charles Leclerc. Horner kijkt tevreden terug op een moeilijke kwalificatie, met wisselvallige weersomstandigheden: "Qua weer ging het alle kanten op. Van stortregen bij de start tot finishen in de stralende zon maakte het vanuit strategisch oogpunt zeker interessant, maar dat is Spa."

"Zondag moet een mooie race worden!"

Hij is ervan overtuigd dat zijn beide coureurs vrijdag een prima resultaat neergezet hebben op het circuit van Spa-Francorchamps. "Qua racen was het weer een geweldige prestatie voor beide coureurs. Max was opnieuw in briljante vorm en liet maar weer eens zien waarom dit zijn favoriete circuit is, terwijl Checo het deed zoals we allemaal weten dat hij dat kan in de kwalificatie. Hij eindigde op een paar honderdsten van Charles en verdiende daarmee voor het eerst sinds de GP van Miami een plek op de voorste startrij." De Britse teambaas denkt dat zijn Red Bull-coureurs een mooie race tegemoet gaan op zondag. "Door de penalty zakt Max naar beneden op de grid. Maar startende als zesde en met Checo die zijn momentum meeneemt naar de eerste rij, moet het zondag een mooie race worden!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"