Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner grijnst na opmerkingen Verstappen in GP België: "Max is een lastige klant"

De overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van België zag er met een gat van 22 seconden wel erg makkelijk uit. Veel aandacht ging ondertussen naar het radiocontact tussen de Nederlander en zijn race-engineer. Christian Horner kan er wel om lachen.

Startend vanaf de zesde plaats duurde het niet lang voordat Max Verstappen de Formule 1 Grand Prix van België kon domineren. Met teamgenoot Sergio Perez op de tweede plaats kan Red Bull-teambaas Christian Horner niet anders dan tevreden zijn over de laatste race van de eerste seizoenshelft. Vlak na de podiumceremonie spreekt hij zijn tevredenheid uit over het Red Bull-duo. "Een fantastisch resultaat voor Max en ook van Checo om in de eerste ronde direct de leiding te pakken. Bij Max is het niet meer in woorden te beschrijven wat hij aan het doen is. Hij rijdt in zijn eigen klasse en het hele team werkt op een ongelooflijk hoog niveau. Een lastige race, maar alles ging goed", zegt hij bij Viaplay .

Verstappen 'versus' Lambiase

Meermaals werden de F1-fans getrakteerd tussen een aantal interessante gesprekken op de boordradio van Verstappen met zijn race-engineer, Gianpiero 'GP' Lambiase. De Nederlander pushte te hard in een out lap, had het blijkbaar moeilijk met de pace managen en begon ook hier en daar wat te grappen. Was er spanning tussen de twee tijdens de race? Dat vast niet, want Verstappen en GP werken als broers met elkaar samen. Horner legt uit: "Er is ongelooflijk veel respect en vertrouwen tussen de twee. De dynamiek tussen engineer en coureur is uniek. Ze vertrouwen elkaar volledig." "Max is een lastige klant, GP doet het zo goed als hij kan", zegt de Red Bull-teambaas met een flinke grijns op zijn gezicht. "Het managen van de emoties van de coureur in een race, dat hoort bij de rol van een engineer. Deze combinatie is uniek", aldus Horner, die met grote tevredenheid afsluit over P2 voor Perez: "Precies wat hij nodig had voor de zomerstop!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"