Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner looft 'fantastisch begin' Verstappen en Perez: "Maar dat wordt nog een uitdaging"

Red Bull-teambaas Christian Horner is een blij man na de kwalificatie in Japan. De Brit zag dat Max Verstappen en Sergio Perez elkaar uitdaagden en de eerste rij veroverden, al is hij nog niet zo zeker van een herhaling in de race.

Verstappen Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

66 duizendsten. Dat was het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De teamgenoten waren aan elkaar gewaagd en bezetten de eerste rij op zondag. Christian Horner kan niet anders dan tevreden zijn en moet lachen over het kleine verschil tussen de kemphanen.

"Het was close en de beste kwalificatie van Checo op dit circuit", stelt Horner tegenover Viaplay. "Ik ben erg blij dat onze auto's op de eerste rij staan. Het was opnieuw een geweldige ronde van Max. Ik denk dat het in de race dichter bij elkaar gaat zitten, maar het is een fantastisch begin van het weekend."

De Britse teambaas haalt de racepace al aan. Hij weet nog niet zo zeker of een 1-2'tje mogelijk is in de race. "Ik denk dat we de problemen begrijpen, maar we hebben gezien dat de verschillen voor wat betreft de racepace wat groter zijn. De koele omstandigheden en het gedrag van de banden worden een uitdaging, maar ik weet zeker dat het een interessante race wordt. Het is gewoon fijn dat we op de eerste rij staan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"