Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft 'geduldige' Verstappen tijdens duel met Leclerc

Christian Horner is lovend over de prestaties van Max Verstappen en Sergio Perez tijdens de sprintrace in Imola. De Red Bull-teambaas is blij dat Verstappen geduldig afwachtte voordat hij een inhaalactie maakte op Charles Leclerc.

Red Bull-teambaas Christian Horner is tevreden over de veertien WK-punten die Max verstappen en Sergio Perez hebben binnengesleept tijdens de sprintrace in Imola. Ondanks een probleem bij Verstappen tijdens de start van de sprintrace won hij van concurrent Charles Leclerc. Perez reed ondertussen een fraaie inhaalrace en eindigde op de derde plaats. "Het was een geweldige prestatie vandaag van beide coureurs", looft Horner na afloop van de sprintrace. "Alle credits naar Max. Hij hield zijn hoofd koel, wachtte geduldig af en bleef vlak achter Charles rijden." Uiteindelijk won Verstappen na een inhaalactie op Leclerc in de slotfase van de race. "We zagen dat de voorbanden van de Ferrari eraan begonnen te gaan. Toen hij de mogelijkheid had om de leiding te heroveren, deed hij dat." Ook Perez heeft het volgens de teambaas van de Oostenrijkse renstal zeer goed gedaan. De Mexicaan startte de sprintrace vanaf de zevende plaats, maar finishte als derde. "Checo heeft goed gereden vandaag en kon goed naar voren komen en wat waardevolle punten scoren. Ook start hij de race vanaf een betere positie."

Problemen bij Verstappen moeten worden opgelost

Verstappen verloor de leiding in de sprintrace vrijwel meteen na problemen met het opschakelen. Horner hoopt dat de problemen zijn opgelost voordat de race op zondag start. "Max had geen beste start, maar we hebben de data van vandaag." "We moeten ervoor gaan zorgen dat we niet dezelfde fouten gaan maken morgen, maar het positieve nieuws is dat we twee auto's aan de voorkant van het veld hebben. Daar moeten we van gaan profiteren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi