Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner maakt korte metten met nieuwe regel: "Mijn vrouw vertelt me dat 't formaat niet uitmaakt"

Christian Horner had de lolbroek aan toen hij in de persconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van België werd gevraagd naar een nieuwe regel voor 2023.

Horner Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Ingegeven door het moderne probleem van porpoising in 2022 besloot de FIA met het oog op 2023 de minimale rijhoogte met vijftien millimeter te verhogen in plaats van de eerder voorgestelde 25 millimeter. Red Bull-teambaas Christian Horner stelde altijd dat men reageert op een probleem dat niet echt bestaat, omdat het simpel valt op te lossen door uit eigen beweging de rijhoogte aan te passen.

Dat het nu van hogerhand wordt opgelegd, daar haalt Horner al grappend de schouders over op. Want 25mm of 15mm, wat maakt het allemaal uit? "Mijn vrouw vertelt me regelmatig dat het formaat er niet toe doet. Ik maak me daarom niet al te druk over 10mm", zo meldt hij in de persconferentie met een dikke vette knipoog.

"Of het nu 25 millimeter is of 15, we moeten er hoe dan ook mee leven. Maar het is verschrikkelijk onhandig dat dit zo laat in het jaar bekend wordt gemaakt, al geldt dit natuurlijk voor iedereen in gelijke mate. Het is wat het is en uiteindelijk hebben we over een bepaald cijfer een compromis kunnen sluiten en dat cijfer is daarmee voor iedereen gelijk."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen