Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner maakt zich geen zorgen: "Lessen Monaco toepassen op 2025-auto"

Red Bull kende een matige zaterdag in Monaco met de zesde plek van Max Verstappen in de kwalificatie en Sergio Perez die niet eens door Q1 heen kwam. Toch maakt teambaas Christian Horner zich nog niet al te veel zorgen.

Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Las Vegas van vorig jaar moet Red Bull Racing het doen zonder een poleposition voor een Formule 1 Grand Prix. Maar daar reageert teambaas Christian Horner nuchter op bij Sky Sports, net als op het feit dat Monaco niet het beste circuit voor de Red Bull is. "Het moest ergens eindigen en we wisten dat dit een lastig weekend zou worden. Je kunt een auto niet ontwerpen voor één circuit, je probeert de auto een grote kans te geven om competitief te zijn op stratencircuits en natuurlijk op de snellere circuits. Je leert altijd bij, we zullen hier veel lessen uit trekken en proberen ze toe te passen op de RB21", zo blikt Horner alvast vooruit op volgend jaar.

De Brit ziet daarbij dat de concurrentie dichterbij komt. "Kijk naar de tijd van de poleposition, die is weer een stuk sneller dan vorig jaar. Je kunt ook zien dat de auto's steeds meer naar elkaar toe bewegen en dat ze erg op elkaar lijken. Ze hebben een concept gevolgd van de RB20. We zitten in het derde jaar van deze reglementen en er zullen afnemende opbrengsten zijn. De andere teams zijn natuurlijk nog steeds erg competitief." 

Honer vervolgt: "Vorig jaar was het dus echt een uniek jaar om al die races te winnen. Ik denk dat we de lessen hebben toegepast op de RB20. En ik denk dat we nog steeds ontwikkelingen kunnen doen om de auto de rest van de zomer te verbeteren."

En ziet Horner het dan nog voor zich dat het spannend kan worden in het kampioenschap? "Je moet nooit iets als vanzelfsprekend beschouwen in deze business. De dingen kunnen heel snel veranderen. En ik denk dat we in beide kampioenschappen een goede positie hebben, maar dat kan veranderen. We zitten pas op een derde van het jaar, er zijn nog veel races te gaan en er zijn nog veel punten te verdienen, dus we mogen niet zelfvoldaan zijn. Als we de race in Monaco niet kunnen winnen, dan moeten we zoveel mogelijk punten pakken als we kunnen en de volgende race zo goed mogelijk terugkomen in Montreal", zo sluit Horner af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"