Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Horner: "Max reed vandaag weer eens de wielen van zijn wagen"

Red Bull Racing kon in 2018 nog aan de champagne na de Grand Prix van China, dit jaar zat er niet meer in dan een vierde en een zesde plaats. Max Verstappen wist dankzij een slimme strategie de Ferrari van Charles Leclerc te verschalken. Pierre Gasly scoorde op de valreep het bonuspunt voor de snelste ronde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner wist naar eigen zeggen van tevoren dat er weinig te halen viel voor zijn team en is daarom tevreden met het resultaat. Red Bull Racing scoorde uiteindelijk 21 WK-punten: twaalf voor de vierde plek van Verstappen, acht voor de zesde plaats van Gasly en eentje voor de snelste ronde van de Fransman.

Waar Verstappen vanaf de vijfde startplaats vertrok, daar wist de 21-jarige Nederlander via de undercut de Ferrari van Leclerc in te rekenen. "We hebben een goede strategie doorgevoerd en daardoor een plekje van Ferrari kunnen stelen. Zij waren iets sneller dan wij, maar wij waren slimmer. Max heeft wederom de wielen van zijn wagen gereden, zo hard ging hij. Pierre jatte op het laatste moment de snelste ronde van Sebastian Vettel en dat zal hem vertrouwen geven."

Horner verklaart de keuze om met Gasly voor de snelste ronde te gaan, als hij de race tegenover Sky Sports analyseert. "We hadden gewoon een vrije pitstop, Pierre reed mijlenver voor de nummer zeven. Alsnog moest Pierre het wel even laten zien - maar dat heeft hij goed gedaan. We hebben een goed weekend gehad hier in China, het chassis is weer iets beter en ook Honda heeft weer een beetje snelheid gevonden."

De teller van Red Bull Racing staat nu op 52 WK-punten, waarmee het achter Mercedes en Ferrari de derde plaats in de tussenstand bij de constructeurs inneemt.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China