Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "Max Verstappen-fans in Zandvoort krijgen nu stevige concurrentie"

Christian Horner zag tijdens het GP-weekend in Mexico enorme passie van de fans voor de sport, Sergio Perez en Red Bull.

Horner Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sfeer bij de Grand Prix van Mexico was buitengewoon, vooral in de stadionsectie van het circuit. Constant werd de naam van homehero Sergio Perez gescandeerd door het publiek. Het deed Red Bull-teambaas Christian Horner denken aan het publiek in Zandvoort toen Max Verstappen constant werd toegejuicht en toegezongen in zijn thuisland.

"Het publiek in Mexico was ongelooflijk", vertelt Horner tegenover de media, waaronder RacingNews365. "De support voor Max in Nederland was indrukwekkend, maar ik kan je vertellen dat die fans nu stevige concurrentie hebben van de Mexicaanse fans. De support voor het team, Checo en de Formule 1; het is geweldig om publiek te hebben dat zo luidkeels en gepassioneerd is zoals in Mexico. Het creëert een fenomenale sfeer."

Niet alleen op de tribunes, maar ook in de paddock was de liefde voor Red Bull, Perez en andere teams en coureurs ongekend. Het was een drukte van jewelste. En dat had ook een keerzijde. Volgens menigeen was het té druk en waren meerdere fans zelfs vrij opdringerig. Aan Horner werd gevraagd of de F1 wat meer moet doen om dit te voorkomen.

"Ik denk dat er altijd lessen te leren zijn en ik denk dat het niveau van interesse en enthousiasme in Mexico is ongekend is", reageert Horner. "Ik was gewoon dankbaar dat ik een paar jongens om me heen had, monteurs in dit geval, anders had ik het circuit in mijn onderbroek verlaten."

Ook interessant:

Ricciardo naar Mercedes of Red Bull in 2023?

Daniel Ricciardo heeft in 2023 vrijwel zeker geen fulltime zitje meer in de Formule 1. Wel voert hij gesprekken voor een andere rol, mogelijk bij Red Bull of Mercedes. Waar zien we hem volgend jaar?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"