Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner onthult: 'Leken met Verstappen de verkeerde call te maken'

Regenval zorgde voor spektakel op de plots spekgladde straten van Monte Carlo. Max Verstappen beleefde lastige momenten en raakte op slicks zelfs de muur. Teambaas Christian Horner erkent dat hij hem wel even kneep.

Regen of geen regen? Lange tijd werd getwijfeld of het echt zou gaan regenen in Monte Carlo, maar de regen kwam en kwam ook plots met bakken uit de hemel. Voor Max Verstappen zorgde het op slicks voor hachelijke momenten onderweg naar de pits.

"De engineer en coureur moeten samen het juiste overstapmoment bepalen, maar het voelde alsof we eigenlijk een ronde te lang buiten bleven voordat we wisselden naar de inters", vertelt Horner aan Sky Sports.

Red Bull had daarbij het geluk dat Alonso een ronde eerder, tot ieders verbazing, de pits indook en wisselde naar droogweerbanden. De Spanjaard moest een ronde later een extra stop maken om alsnog naar inters te wisselen.

"Als Fernando direct gewisseld had naar de inters, dan was het veel spannender geweest en kon hij meer druk op ons zetten. Gelukkig wisselde hij eerst naar de slicks toen het begon te regenen. We verzochten Max dan ook om geen risico's te nemen onderweg naar de pits", legt Horner uit.

Horner: "Als leidende auto kan je alleen verliezen. Je hebt niets te winnen en je moet het beste van de omstandigheden zien te maken. We hebben spotters naast het circuit en kijken naar de radar. Je kijkt ook naar het publiek, of ze hun paraplu's gebruiken en dat soort dingen, maar uiteindelijk voelt de coureur het beste hoe de baan is."

Na ze pitstops kwam de zege van Verstappen niet meer in gevaar. De Nederlander verdedigde een voorsprong van zo'n twintig seconden ten opzichte van Alonso.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'