Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner onthult de zware schade aan de Red Bull van Verstappen

Christian Horner legt na de GP van Groot-Brittannië uit hoeveel schade Max verstappen heeft opgelopen aan zijn bolide tijdens de race. Volgens de Red Bull-teambaas verloor hij zon 20% van de downforce.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen raakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een losliggend stuk koolstofvezel op het asfalt, waarna zijn bolide ernstig beschadigd werd. De Red Bull-coureur verloor volgens Christian Horner maar liefst 20% van de downforce die wordt gegenereerd door de vloer, waarna hij niet verder kwam dan de zevende plaats in het eindklassement.

In gesprek met onder andere RacingNews365 legt Horner uit hoe groot de schade was aan de RB18 van de Nederlander. "We zagen dat er enorm veel downforce verloren ging. Je probeert op zo'n moment te kijken waar het probleem ligt, en dat probleem bevond zich onder de auto. Dat kan je natuurlijk niet zien."

"Het was niet alsof de halve vloer eraf lag, dus het was lastig om te zeggen wat er precies gaande was. Dit was waarom Max in eerste instantie een lekke band meldde, maar het was in feite een ander probleem wat zich afspeelde."

Horner vindt dat Verstappen maximaal heeft gepresteerd

Het probleem was volgens Horner niet meer te verhelpen. Verstappen moest de schade beperken, wat hem uiteindelijk lukte. De WK-leider scoorde punten met een finish op de zevende plaats. "Dit was absoluut het hoogst haalbare. Hij had de snelheid van Fernando Alonso en Lando Norris niet meer met een auto die zo veel schade had."

Toch lukte het Verstappen ondanks een herstart na een periode achter de Safety Car om in de punten te blijven rijden. Horner looft de prestaties van zijn coureur: "Zijn herstart was ook fantastisch. Heel indrukwekkend", aldus de Red Bull-teambaas.

Bekijk hieronder de reactie van Verstappen over de opgelopen schade.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen