Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner ontkent financieel gesjoemel Red Bull: "Heb daar geen kennis van"

Het gesprek van de vrijdag in Singapore: Red Bull dat vorig jaar en dit jaar nogal losjes om zou springen met de financiële reglementen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zou er echter niets aan de hand zijn en zijn het slechts geruchten.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Op vrijdagochtend pakten verschillende media uit met nieuws over de financiële stukken die de teams in maart ingeleverd hebben, nadat er in 2021 voor het eerst met een budgetplafond werd gewerkt in de Formule 1.

De Duitse en Italiaanse media schreven dat Red Bull over de schreef was gegaan en dat daar bij Mercedes en Ferrari grote onvrede over was. In gesprek met het Britse Sky Sports reageert teambaas Christian Horner op de aantijgingen.

"Ik heb geen kennis van eventuele overtredingen van de financiële reglementen", zo begint hij zijn verhaal. "Al in maart zijn alle financiële stukken ingeleverd bij de FIA, dus het is een lang proces geweest voor hen. We zitten nog in dat proces en als het goed is wordt volgende week onthuld of iedereen overal aan heeft voldaan."

"Wat wij hebben ingeleverd, zat zeker aan de goede kant van het budgetplafond. Het is aan de FIA om alle processen te volgen en dat is wat ze nu ook doen", klinkt hij zelfverzekerd.

Prille reglementen

Dat er op dit moment nog wat onduidelijkheid heerst over de reglementen en de manier waarop ze worden gecontroleerd en gehandhaafd, is volgens teambaas Horner helemaal niet gek. De regels zijn namelijk nog relatief nieuw en dus kunnen dat soort dingen voorkomen..

"Het is natuurlijk een nieuwe set aan reglementen, de financiële regels", vervolgt de Brit. "Ze zijn ook erg gecompliceerd, die regels, dus ze zullen door de teams onvermijdelijk op verschillende manieren worden geïnterpreteerd en toegepast."

"In de loop van tijd zal dat beter en duidelijker worden, maar wij hebben er vertrouwen in dat al onze cijfers in orde zijn. Zoals ik eerder al zei, zit FIA in een proces en er zullen altijd geruchten op gang komen. Van grote overtredingen ben ik in ieder geval niet op de hoogte", aldus Horner.

"Dit is natuurlijk de eerste keer dat we de cijfers in moesten leveren. Zelfs nadat we onze cijfers hebben ingeleverd hebben we nog enkele verduidelijkingen gekregen over de regels, dus dat toont maar weer aan hoe onvolwassen het proces en de regels zijn. De FIA werkt er echter hard aan en doet haar uiterste best."

Iedereen onder een vergrootglas

Dat er mensen van de FIA langs zouden zijn geweest bij Red Bull om over de financiële cijfers te praten, is volgens Horner helemaal niet raar. Iedereen wordt gecontroleerd en het hele proces is erg complex en langdurig. Mocht er onverhoopt toch iets niet helemaal kloppen, dan verwacht hij daar snel meer duidelijkheid over te hebben.

"Elk team wordt theoretisch gezien onder de loep gelegd, dus ze zullen naar iedereens cijfers hebben gekeken en een proces hebben gevolgd. De datum waarop het proces zou worden voltooid is van juli verplaatst naar oktober, dus het is veel werk en ze moeten veel uitzoeken. Ik heb dus alle vertrouwen in hetgeen dat we ingeleverd hebben. Als dat niet zo is, dan zullen we dat horen van de FIA."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!