Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner reageert gepikeerd op insinuaties Wolff over flexibele vloer: "Het is complete onzin"

Christian Horner spreekt zich fel uit tegen de geruchten over bepaalde Formule 1-teams met een 'flexibele vloer'. De Red Bull-teambaas benadrukt dat zij hier geen gebruik van maken en kan zich niet vinden in de woorden van Toto Wolff.

De afgelopen weken wordt er in de Formule 1 veel gediscussieerd over de FIA en de maatregelen tegen porpoising. In de Technical Directives werd een formule aangekondigd om het stuiteren tegen te gaan. Bij Mercedes, ondertussen, viel Toto Wolff nog wat anders op. Hij vermoedt dat bepaalde teams een flexibele vloer(plank) gebruiken tegen het gestuiter. Op vrijdag werd duidelijk dat de FIA de nieuwe maatregelen uitstelt. Horner reageert op de uitkomst van de meeting tussen de teambazen en het veiligheidsorgaan in de Formule 1: "De Technical Directives zijn duidelijk gefocust op het stuiteren, het porpoising. Bepaalde auto's hebben er duidelijk last van gehad", zegt hij bij Sky Sports . "Verdere discussies moeten worden gehouden in de Technical Working Group, wat het juiste forum hiervoor is. We zagen in Silverstone duidelijk dat de auto's er geen last meer van hadden, dus het argument is nu: is het de taak van een team om er voor te zorgen dat de auto veilig is, of is het de taak van de FIA om te zorgen dat de teams hun auto veilig houden?"

Flexibele vloer bij Red Bull 'complete onzin'

Wolff vraagt zich af of bepaalde teams, mogelijk ook Ferrari en Red Bull, een flexibele vloer gebruiken tegen porpoising. Horner laat weten dat dit niet het geval is. "Het is complete onzin. Ik denk dat we bepaalde problemen door elkaar aan het halen zijn." De uitspraken van de Mercedes-teambaas begrijpt hij dan ook niet. "Ik heb geen zorgen, nul. Misschien doelt Toto op... ik heb geen idee, de auto's die op dit moment om hen heen rijden", aldus Horner, refererend naar de concurrerende renstal die iets is teruggezakt in de rangorde. "Ik heb geen idee, eigenlijk, maar wij maken ons totaal geen zorgen over onze vloer."

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team