Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner reageert op 'F2'-uitspraak Wolff over dominantie Verstappen

Is Max Verstappen momenteel de enige coureur in een F1-bolide, met negentien F2-bolides in de achtervolging? Zo voelt het voor Toto Wolff een beetje. Christian Horner reageert.

Na de GP van Hongarije, die door Max Verstappen op zeer dominante wijze werd gewonnen, vertelde Toto Wolff hoe hij het meemaakte. "We kunnen de hele dag roepen dat we tweede hadden kunnen en moeten finishen, maar dat is eigenlijk niet relevant. Vooraan rijdt er namelijk iemand met een gat van dertig seconden naar de nummer twee, terwijl hij waarschijnlijk een lange tijd aan het cruisen was. Dat is de bittere realiteit", zuchtte hij.

"Qua pace waren we snel, en dan heb ik het over snel in vergelijking met 'de rest van de wereld' (buiten Red Bull gerekend, red.), in vergelijking met de 'F2-auto's'. De Formule 1-bolide heeft met een voorsprong van een halve minuut gewonnen", aldus de Mercedes-teambaas na de race op de Hungaroring.

Als zijn Red Bull-concullega Christian Horner met die woorden wordt geconfronteerd, benadrukt de Brit dat er geen geheim recept is. Alle radertjes in het team draaien op dit moment perfect en Red Bull draait dus op volle toeren.

"De manier waarop het team op dit moment opereert; het draait allemaal om de details. We zetten alles op alles op dit moment. De strategie in Hongarije was weer sterk, de pitstop van Checo was er een van slechts 1,9 seconden, terwijl ook de pitstops van Max zeer goed verliepen", geeft Horner zomaar een paar voorbeelden.

Horner: "We mogen niet verzwakken"

Hij benadrukt echter dat het allemaal niet aan komt gewaaid. "Je ziet gewoon dat het hele team op zo'n hoog niveau opereert. Er bestaan geen wondermiddelen in de Formule 1. Het is altijd een combinatie van factoren die samen moeten komen om dit soort resultaten te kennen evenaren."

"McLaren heeft de laatste races bijvoorbeeld goede stappen gezet. Lando reed een hele sterke race en de eerste stint van Oscar was ook heel goed. Volgend weekend kunnen zij in Spa ook weer een rol van betekenis spelen. We mogen onze focus niet verliezen, we mogen niet verzwakken, er is altijd iemand die ons uitdaagt."

Vasseur: "Deze vergelijkingen hebben geen zin"

Ferrari-teambaas Fred Vasseur kreeg ook te horen wat Wolff had gezegd, maar die vergelijking daar wil de Fransman niet aan beginnen. "Geef Toto maar een echte F2-auto en dan zullen we wel zien!", lacht Vasseur. "Maar goed. Red Bull ligt voor, maar enkele jaren geleden was dat ook zo met Mercedes. Daarom zal je me dit niet horen zeggen. Het belangrijkste is om ons op onszelf te focussen, het beste uit onszelf te halen, de fouten te minimaliseren en dan zien we wel wat er gebeurt. Het heeft geen zin om dit soort vergelijkingen te maken."

Ondanks de vele updates van de verschillende teams, lijkt Red Bull haar voorsprong te kunnen behouden. Vasseur weet wel een reden. "Iedereen verbetert zich, maar de realiteit van de regels en het budgetplafond is dat we veel minder progressie kunnen boeken dan in het verleden. Als er een groot gat is, dan is het lastig om dit te verkleinen."

"We moeten naar onszelf kijken. We ontwikkelen ons op elk vlak, ophanging, aerodynamica, alles wat ons lukt, we werken ons een slag in de rondte om het beter te doen. Het is niet alleen cruciaal om de auto door te ontwikkelen, het is ook cruciaal om je updates en het pakket goed te begrijpen."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team