Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stomverbaasd door Verstappen na 'beste Red Bull-prestatie ooit': "En dat zo snel al!"

Max Verstappen heeft vriend en vijand toch weer verrast tijdens de Formule 1 Grand Prix van België, waaronder ook Red Bull-teambaas Christian Horner. Die zag dit stiekem toch niet helemaal aankomen.

Max Verstappen reed op dominante wijze naar de overwinning in de Formule 1 Grand Prix van België. Red Bull-teambaas Christian Horner moet bekennen dat hij dat niet helemaal aan zag komen. "Dit is denk ik één van onze grootste teamprestaties ooit", zo jubelt de Brit na afloop. "Ik had nooit verwacht dat Max deze race zou winnen en zeker niet dat hij zich zo razendsnel aan de kop zou melden", aldus Horner tegenover Sky Sports . "Dan zit Checo (Sergio Perez, red.) er ook nog eens zo goed bij en pakken we ook nog eens snelste raceronde. Het had niet beter kunnen gaan voor ons vandaag."

Horner blijft voorzichtig

Gevraagd of ook hij net als vele anderen zo verbaasd was over het gat met de concurrentie, antwoordt Horner dat alles gewoon op zijn plek viel: "Dit was typisch zo'n weekend waarin de auto in het perfecte window opereerde en alles prachtig samenkwam. Max was weer buitengewoon dit weekend en Checo deed alles wat we van hem konden verlangen." Nooit eerder won een Red Bull-coureur een race van zo ver naar achteren op de grid. Hoe hij het uiteindelijk flikte? "Hij was niet te hebberig bij de start en was vooral in Eau Rouge geduldig. Daarna pikte hij ze op een veilige manier één voor één op. Een ongelooflijke performance." Horner benadrukt desgevraagd dat zijn team nog altijd niet mag verslappen, ook al staat men er inderdaad heel goed voor: "Je mag jezelf niet toestaan te ver op de zaken vooruit te lopen. Nu draait het om de volgende race op Zandvoort en daarna om de volgende race op Monza." "Iedereen binnen Red Bull, of dat nu op het circuit is of in de fabriek, elke afdeling draagt zijn steentje bij en dat is wat ons in staat stelt om een performance als die van vandaag te laten zien. Credits dus voor iedereen bij Red Bull."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi