Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Horner velt oordeel over Leclerc-geruchten: "Ferrari zou wel gek zijn!"

Volgens de Italiaanse pers staat Charles Leclerc op het punt om een miljoenencontract bij Ferrari te tekenen. En ondanks dat dit nieuws nog niet officieel bevestigd is, willen de teambazen van de concurrentie hier wel al op reageren.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de man van de snelste rondes: Charles Leclerc. Afgelopen seizoen wist hij vijf keer de poleposition te behalen, en met 206 behaalde WK-punten kwam de Monegask ook als winnaar uit de teamgenotenstrijd tegen Carlos Sainz. Hij gaat aankomend seizoen zijn laatste jaar van zijn huidige contract in, waardoor er nu al speculaties zijn ontstaan over een mogelijke contractverlenging.

In Italië is men er namelijk al zeker van: Leclerc zou binnenkort zijn handtekening gaan zetten onder een meerjarig contract bij Ferrari. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldde eerder deze week dat de Monegask op het punt staat om zich voor vijf jaar te verbinden aan de Italiaanse renstal.

En daar hangt ook een prijskaartje aan: naar verluidt zou Leclerc in zijn laatste contractjaar maar liefst 50 miljoen dollar overgemaakt krijgen.

"Waarom zou Ferrari hem niet willen contracteren?"

Nu is er officieel nog niets bevestigd, maar Red Bull-teambaas Christian Horner staat al klaar om te reageren op dit gerucht. En hij is niet verrast: "Het is volkomen natuurlijk", zo reageert de Brit tegenover Sky Sports.

Horner zou de Italiaanse renstal voor gek verklaren als ze de 26-jarige coureur geen contractverlenging zou aanbieden: "Hij is een geweldige coureur en ik weet zeker dat ze hem willen houden. Ze zouden gek zijn als ze dat niet deden."

Hier is Mercedes-teambaas Toto Wolff het mee eens: "Ik weet niets over de contractuele situatie daar, maar hij is een geweldige kerel en waarom zou Ferrari hem niet contracteren?"

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust