Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verandert radicaal van mening over Formule 1 in 2019

Christian Horner, op voorhand een fel tegenstander van de regelwijzigingen voor 2019, erkent na twee races dat ze wel degelijk effect hebben gehad. "En dat is goed voor sport", aldus de Red Bull-teambaas.

Verstappen Sainz Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Red Bull Racing-voorman liet zich eerder bijzonder negatief uit over de 'geldverspillende' regelwijzigingen met betrekking tot onder meer de aerodynamica van de auto's. Maar nu hij het effect ervan heeft waargenomen, zet hij toch wat anders: "Het is voor de Formule 1 als sport goed dat de verschillen kleiner zijn geworden. Hopelijk is de sport daardoor leuker geworden, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de fans."

Ondanks de kleinere verschillen verdedigt Red Bull in de ogen van Christian Horner nog een comfortabele voorsprong op het middenveld: "Max Verstappen reed in Bahrein zo'n dertig seconden voor Nico Hulkenberg, terwijl Kevin Magnussen bijna een volledige ronde moest toegeven op ons", zo wordt hij geciteerd door Racefans.

Horner meent dan ook dat die kleinere verschillen het meest zichtbaar zijn tijdens de kwalificaties: "In de races is er nog een duidelijk verschil, maar er is zeker sprake van een harmonica-effect. Dat is echter ook logisch met de regelveranderingen die we hebben gehad. Die hadden immers ook het doel de auto's dichter bij elkaar te brengen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf