Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verklaart de verschillende Verstappen-problemen: "Een verschrikkelijke dag"

Max Verstappen kende een baalmiddag in Miami. De Red Bull-coureur had een vrijdag vol problemen, waardoor hij zeer weinig meters kon maken. Zijn teambaas vertelt na afloop wat er nou allemaal misging.

Max Verstappen kon door een verschillende Red Bull-problemen in de eerste training slechts een handvol ronden rijden en in VT2 kwam hij niet eens een ronde lang in actie. Christian Horner, de teambaas van Verstappen, zit na afloop met de handen in het haar. "Het was een vreselijke dag. In de eerste sessie hadden we een probleem, waardoor we uit voorzorg de versnellingsbak en wat koelingsonderdelen hebben vervangen. Toen Max vervolgens in VT2 uit de pitstraat reed, kregen we te maken met een hydraulisch probleem, dat weer zorgde voor schade aan de remmen..."

Horner heeft vertrouwen in Verstappen

En zo kende Verstappen een waardeloze dag. De regerend kampioen verloor veel tijd ten opzichte van de concurrentie, maar Horner gelooft er in dat Max in staat is om dat goed te maken. "Max heeft dus slechts een paar ronden gereden, vijf denk ik, die wel allemaal competitief waren. Door de vele rode vlaggen zijn we niet heel veel tijd verloren ten opzichte van de concurrentie, maar het is frustrerend om zo weinig tijd op het circuit door hebben gebracht..." Het plan voor de zaterdag wordt dan ook wat aangepast, weet Horner te vertellen. "In de derde training zal hij wat meer ronden rijden dan normaal, om zo het circuit beter te leren kennen. We weten hoe goed Max is in het zich aanpassen aan nieuwe circuits, dus ik ben er zeker van dat hij die verloren tijd goed zal maken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden