Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verklaart de verschillende Verstappen-problemen: "Een verschrikkelijke dag"

Max Verstappen kende een baalmiddag in Miami. De Red Bull-coureur had een vrijdag vol problemen, waardoor hij zeer weinig meters kon maken. Zijn teambaas vertelt na afloop wat er nou allemaal misging.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen kon door een verschillende Red Bull-problemen in de eerste training slechts een handvol ronden rijden en in VT2 kwam hij niet eens een ronde lang in actie. Christian Horner, de teambaas van Verstappen, zit na afloop met de handen in het haar.

"Het was een vreselijke dag. In de eerste sessie hadden we een probleem, waardoor we uit voorzorg de versnellingsbak en wat koelingsonderdelen hebben vervangen. Toen Max vervolgens in VT2 uit de pitstraat reed, kregen we te maken met een hydraulisch probleem, dat weer zorgde voor schade aan de remmen..."

Horner heeft vertrouwen in Verstappen

En zo kende Verstappen een waardeloze dag. De regerend kampioen verloor veel tijd ten opzichte van de concurrentie, maar Horner gelooft er in dat Max in staat is om dat goed te maken.

"Max heeft dus slechts een paar ronden gereden, vijf denk ik, die wel allemaal competitief waren. Door de vele rode vlaggen zijn we niet heel veel tijd verloren ten opzichte van de concurrentie, maar het is frustrerend om zo weinig tijd op het circuit door hebben gebracht..."

Het plan voor de zaterdag wordt dan ook wat aangepast, weet Horner te vertellen. "In de derde training zal hij wat meer ronden rijden dan normaal, om zo het circuit beter te leren kennen. We weten hoe goed Max is in het zich aanpassen aan nieuwe circuits, dus ik ben er zeker van dat hij die verloren tijd goed zal maken."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x