Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner: "Verstappen het belangrijkste puzzelstukje voor een succesvol Red Bull-Honda"

Tussen de seizoenen 2018 en 2019 in kreeg Red Bull de nodige veranderingen te verwerken. Het team kon echter rekeningen op de stabiele factor Max Verstappen, en kan alleen maar hopen dat dat ook volgend jaar kan. Horner noemt Verstappen zelfs 'het belangrijkste puzzelstukje'.

Verstappen Oostenrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Red Bull-puzzel lijkt hoe langer hoe completer te worden. De eerste overwinning met Honda als motorpartner is sinds de Grand Prix van Oostenrijk in de knip en ook in Groot-Brittannië kon Red Bull bogen op een uitstekende vorm. Christian Horner ziet het goedkeurend aan, maar kan alleen maar hopen dat de puzzel zoals hij nu op tafel ligt niet van het blad wordt geveegd als Max Verstappen zou besluiten te vertrekken bij het team.

"We werken natuurlijk nog maar sinds kort samen met Honda. Dat betekent dat we samen nog hele grote stappen moeten maken. Het belangrijkste stukje van de puzzel die we in elkaar proberen te leggen is echter Max Verstappen. Het is zaak dat we hem weten te behouden voor het team", aldus de Red Bull-voorman in gesprek met Autosprint.

Horner lijkt echter niet te hoeven wanhopen. Er wordt aangenomen dat Verstappen bij Red Bull weg mag als hij na de Grand Prix van Hongarije niet bij de beste drie in het klassement staat. Met nog twee races te gaan staat hij daadwerkelijk derde met een voorsprong van dertien punten op de nummer vier.

Het lijkt er bovendien op dat Red Bull alleen maar sterker zal worden in plaats van dat het zal verslappen. De motivatie van iedereen binnen het team is momenteel immers ongekend hoog: "Zo'n overwinning is een zege voor een project dat nog in de kinderschoenen staan. Iedereen staat de dag na een succesvol verlopen GP met een voldaan gevoel op en met nog meer wil om te winnen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team