Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner legt uit hoe Verstappen de Red Bull-simulaties verpulverde

Max Verstappen liet niet alleen geen spaan heel van de concurrentie, hij reed ook alle simulaties van Red Bull aan flarden in de Formule 1 Grand Prix van België.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de Grand Prix van België was Red Bull-teambaas Christian Horner stomverbaasd over hoe snel Max Verstappen zich naar voren wist te werken, om uiteindelijk met overtuiging beslag te leggen op de overwinning in de Formule 1 Grand Prix van België. Maar als Red Bull dit niet had verwacht, wat verwachtte men dan wel? Dat legt Horner uit aan de hand van de simulaties voorafgaand aan de race.

"Het is altijd lastig om op voorhand voorspellingen te doen, maar onze simulaties toonden aan dat Max Verstappen tegen de tijd van zijn laatste pitstop ergens rond een podiumplaats zou rijden. Het feit dat hij in plaats daarvan na achttien ronden al aan de leiding ging, overtrof al onze voorspellingen."

Verstappen en Perez waren vrij om te racen

"Maar Max Verstappen was voorafgaand aan de race extreem zelfverzekerd. We kozen ervoor om op de zachte banden te starten, ondanks dat de temperaturen een stuk hoger lagen en we niet helemaal wisten hoe dat de performance van de auto zou beïnvloeden. Het was moeilijk daar een inschatting van te maken, maar het performancevoordeel dat we hadden in de kwalificatie namen we mee de race in."

Hoe men de race van Verstappen voor zich zag, blijkt ook uit de vraag aan Horner of Verstappen en teamgenoot Sergio Perez de vrijheid hadden om met elkaar te racen: "Dat hebben we tijdens de briefing besproken en ja, ze waren vrij om te racen. We hadden verwacht dat ze elkaar in de laatste stint misschien zouden treffen en dat ze dan vrij waren om met elkaar te racen, mits met respect."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf