Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner legt uit hoe Verstappen de Red Bull-simulaties verpulverde

Max Verstappen liet niet alleen geen spaan heel van de concurrentie, hij reed ook alle simulaties van Red Bull aan flarden in de Formule 1 Grand Prix van België.

Na de Grand Prix van België was Red Bull-teambaas Christian Horner stomverbaasd over hoe snel Max Verstappen zich naar voren wist te werken, om uiteindelijk met overtuiging beslag te leggen op de overwinning in de Formule 1 Grand Prix van België. Maar als Red Bull dit niet had verwacht, wat verwachtte men dan wel? Dat legt Horner uit aan de hand van de simulaties voorafgaand aan de race. "Het is altijd lastig om op voorhand voorspellingen te doen, maar onze simulaties toonden aan dat Max Verstappen tegen de tijd van zijn laatste pitstop ergens rond een podiumplaats zou rijden. Het feit dat hij in plaats daarvan na achttien ronden al aan de leiding ging, overtrof al onze voorspellingen."

Verstappen en Perez waren vrij om te racen

"Maar Max Verstappen was voorafgaand aan de race extreem zelfverzekerd. We kozen ervoor om op de zachte banden te starten, ondanks dat de temperaturen een stuk hoger lagen en we niet helemaal wisten hoe dat de performance van de auto zou beïnvloeden. Het was moeilijk daar een inschatting van te maken, maar het performancevoordeel dat we hadden in de kwalificatie namen we mee de race in." Hoe men de race van Verstappen voor zich zag, blijkt ook uit de vraag aan Horner of Verstappen en teamgenoot Sergio Perez de vrijheid hadden om met elkaar te racen: "Dat hebben we tijdens de briefing besproken en ja, ze waren vrij om te racen. We hadden verwacht dat ze elkaar in de laatste stint misschien zouden treffen en dat ze dan vrij waren om met elkaar te racen, mits met respect."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"