Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verwacht een gridstraf voor Hamilton

Max Verstappen liep tijdens de Grand Prix van Rusland tegen een gridstraf aan toen de Red Bull een vierde motor moest gebruiken. De verwachting bij Red Bull is dat in het slotakkoord van het seizoen ook Lewis Hamilton zijn vierde motor zal moeten gebruiken en daardoor tegen een gridstraf aanloopt.

Hamilton win Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Gevraagd naar een potentiële gridstraf voor Lewis Hamilton reageert Christian Horner politiek correct, maar toch komt zijn mening wel degelijk boven water drijven. "We zijn natuurlijk niet op de hoogte van de informatie die Mercedes heeft, maar gezien de motoren die ze zelf hebben gebruikt en bij hun klantenteams, is de verwachting dat ook Lewis Hamilton tegen een gridstraf aanloopt. Daar kunnen we alleen niet vanuit gaan", reageert Horner tegenover onder andere RacingNews365 wanneer hem gevraagd wordt naar een potentiële gridstraf voor Hamilton in het resterende deel van het F1-seizoen.

Volgens de immer uitgesproken Red Bull-teambaas is het na afloop van de Russische GP vooral belangrijk om stil te staan bij de honderdste overwinning van Hamilton. "Lewis heeft zijn 100e overwinning geboekt op Sotsji en dat is werkelijk een grote prestatie en daar wil ik hem met het voltallige team van Red Bull voor feliciteren."

Horner ging daarnaast in op de motorwissel van de andere Mercedes-coureur, Valtteri Bottas. "Het is niet helemaal duidelijk waarom ze een nieuwe power-unit in de wagen van Bottas hebben gezet, omdat het voor de race als een tactische beslissing werd uitgelegd. Tijdens de race raakte Max Verstappen in een eerlijk gevecht terecht met Valtteri en de Fin reed heel fair. Max heeft geen tijd verloren met die move en het vormde een belangrijk moment in de race."

"Net als iedereen zal ook Mercedes wat problemen hebben met de motor, maar nogmaals het is voor ons vooral van belang om ons op onszelf te concentreren."

Ook interessant:

Video: Bepalen gridstraffen de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton?

Hoe werken die gridstraffen in de Formule 1 nu precies? En wat zijn de gevolgen voor Verstappen of Hamilton als ze een motor wisselen? Wij leggen het uit!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af