Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2021

Norris schittert met pole, Mercedes stelt teleur in kwalificatie GP Rusland

Lando Norris heeft poleposition verover voor de Grand Prix van Rusland. Op een opdrogende baan bleef hij Carlos Sainz en George Russell voor. Max Verstappen liet de kwalificatie lopen. Rivaal Lewis Hamilton stelde teleur met een vierde tijd.

Norris rain Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De hele ochtend had het hard geregend in Sotsji maar rond de start van de kwalificatie verbeterde de weersomstandigheden, waardoor er toch geracet kon worden. Op de intermediates doken alle coureurs, inclusief Max Verstappen naar buiten. De Nederlander parkeerde zijn Red Bull direct weer in de pits en klokte geen tijd. Dit in de wetenschap dat hij zondag als allerlaatste aan de race moet beginnen, vanwege zijn gridstraf.

Vooraan het veld werd de snelste tijd continu aangescherpt. Pierre Gasly opende het bal, maar al snel na Lewis Hamilton het stokje over. Sergio Perez dook op zijn beurt weer onder de tijd van de beide Mercedessen. Het duurde echter niet lang voordat beide Mercedes-coureurs antwoordden.

Afvallers in Q1: Raikkonen, Schumacher, Giovinazzi, Mazepin en Verstappen.

De baan droogde op, maar dit ging langzaam. In Q2 werden de tijden verder aangescherpt, maar de omstandigheden bleven lastig. Voor de coureurs was het zaak om zo lang mogelijk op de baan te blijven, omdat tijden continu verbeterden.

Hamilton nam wederom de koe bij de horens, maar het was teamgenoot Bottas die de snelste tijd van hem afpakte. De Fin was snel, maar niet foutloos. Snel en foutloos was Perez allerminst in de tweede sessie. De Mexicaan worstelde in zijn Red Bull, maar bereikte zonder grote problemen Q3.

Afvallers in Q2: Vettel, Gasly, Tsunoda, Latifi en Leclerc

Uitslag Kwalificatie - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 barstte de strijd voor de polepositon los. Een strijd die tussen de beide Mercedes-coureurs ging. Werd het Bottas die altijd goed gaat in Rusland, of toch Hamilton? Of zou er toch nog een verrassing komen?

Bottas opende, maar Hamilton dook direct zes tienden onder zijn tijd en zag ook Norris onder zijn tijd duiken. Perez wist in zijn eerste run niet te imponeren met een vijfde tijd. Het was George Russell die het risico nam door te wisselen naar de slicks. Zijn voorbeeld werd direct gevolgd door de concurrentie.

Hamilton raakte de pitmuur, maar het team van Mercedes redde zijn dag door snel de voorvleugel te vervangen. De Brit kreeg zijn banden vervolgens niet op temperatuur, waardoor hij veel posities verloor.

Het was Norris die de pole wist te pakken voor Sainz en Russell. Hamilton kwam niet verder dan de vierde positie, terwijl Bottas (7e) en Perez (9e) ook teleurstelden. Verstappen start zondag vanaf de twintigste positie.

Ook interessant:

Coronel: "Zelfs van achteraan kan Verstappen op het podium komen"

Max Verstappen wacht door een gridstraf een fikse inhaalrace tijdens de Russische Grand Prix. Maar waar kan hij eindigen? Tom Coronel heel veel vertrouwen in een podiumplaats van de Nederlander. Dit en meer in de videopreview voor de GP van Rusland.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training