Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner voert druk op F1-bazen op: "Alleen dan gaat Red Bull akkoord"

De toekomst van Red Bull in de Formule 1 is nog allerminst zeker. Het team wil ook na 2021 de beschikking hebben over een competitieve motor, waarbij het een optie is dat het zelf de Honda-motoren blijft voeren. De situatie is echter bijzonder complex en alleen onder zeer specifieke omstandigheden is dit iets dat Red Bull wil en kan doen.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met welke motoren rijden Red Bull Racing en AlphaTauri na 2021? De voorkeur van de teamleiding gaat uit naar een avontuur met de Honda-motoren, ondanks dat de Japanners de stekker uit hun F1-avontuur trekken. Een uitdagend project, dat alleen kan slagen onder zeer strike voorwaarden stelt Christian Horner.

"Red Bulls primaire bestaansrecht is niet het bouwen van racemotoren. Het zijn van een constructeur, waarbij je een chassis bouwt, is een compleet ander verhaal. Maar, onder de juiste omstandigheden zijn we bereid om die uitdaging aan te gaan met de medewerking van Honda", laat Horner ten overstaan van RacingNews365 weten.

Twee eisen staan er centraal namens Red Bull en deze worden maandag besproken in een (spoed)meeting met alle teambazen, motorleveranciers en de FIA.

"Het is alleen absoluut noodzakelijk dat de kosten voor de power units drastisch worden gereduceerd, want de bedragen die hierin omgaan zijn astronomisch. Alles komt er dan ook op aan of de motorontwikkeling bevroren wordt vanaf het einde van 2021, tot het moment dat er een nieuwe motorformule wordt geïntroduceerd in de Formule 1."

"Als men een nieuwe motorformule vervroegd wil introduceren is dat prima. Maar onder het huidige reglement en de uitdagingen die wij en de Formule 1 hebben, is dit de enige manier voor ons om dit te overwegen", legt de teambaas van Max Verstappen uit.

Deze maandag wordt er in Portugal vergaderd over de motorenkwestie en de toekomst van de sport. Red Bull gaat all in.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP