© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'We krijgen nog kansen om te winnen dit jaar'

04 sep. 2017 11:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Vorig jaar was Red Bull Racing de grootste uitdager van Mercedes, dit jaar zijn ze voorbij gestreefd door Ferrari en rijden ze veelal in niemandsland. Ondanks dat ze op pure snelheid tekort komen, staat de teller inmiddels toch al op zeven podiumplekken waarvan zelfs één overwinning. Ook op het snelle circuit van Monza kwam Red Bull dicht in de buurt.

Red Bull geeft zich nog niet gewonnen

Op voorhand verwachtte de Oostenrijkse renstal een lastig weekend in Monza. Niet alleen vanwege de ingecalculeerde gridstraffen voor Verstappen en Ricciardo maar meer omdat het Autodrome Nazionale Monza een snelle baan is waar het vooral draait om motorvermogen.

Toch kwam Red Bull bijzonder sterk voor de dag. Vooral tijdens de verregende kwalificatie zorgden Verstappen en Ricciardo voor een daverende verrassing door als tweede en derde te eindigen.

Ook in de race zat het tempo bij beide heren er goed in. Met name Daniel Ricciardo leek nog op weg naar een podiumplaats maar kwam uiteindelijk net tekort om een aanval te plaatsen bij Vettel. De onfortuinlijke Nederlander kwam niet verder dan P10 na een lekke band in de openingsfase maar deed qua rondetijden niet onder voor de top vier.

Aan Sky Sports F1 laat teambaas Horner dan ook weten dat Red Bull nog wel mogelijkheden ziet op een tweede overwinning in dit seizoen.

"Natuurlijk geven we nog niet op. We blijven vechten en de auto verder ontwikkelen. Ook met het oog op de ontwikkeling van de auto voor het nieuwe seizoen. Dit jaar komen er nog een paar circuits waarvan ik denk dat we ons potentieel nog kunnen tonen. En daarbij komt, je weet het maar nooit. Misschien regent het wel in Singapore."

Red Bull staat inmiddels stevig op de derde plaats in het constructeurskampioenschap en heeft een marge van maar liefst 99 punten op Force India. Dat maakt het voor Red Bull ook gemakkelijker om iedere race er vol voor te gaan, althans volgens Horner.

"Qua kampioenschap rijden we in niemandsland. Dat betekent dat we iedere race voor het maximale gaan. Dat is onze aanpak."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen