Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'We krijgen nog kansen om te winnen dit jaar'

Vorig jaar was Red Bull Racing de grootste uitdager van Mercedes, dit jaar zijn ze voorbij gestreefd door Ferrari en rijden ze veelal in niemandsland. Ondanks dat ze op pure snelheid tekort komen, staat de teller inmiddels toch al op zeven podiumplekken waarvan zelfs één overwinning. Ook op het snelle circuit van Monza kwam Red Bull dicht in de buurt.

Op voorhand verwachtte de Oostenrijkse renstal een lastig weekend in Monza. Niet alleen vanwege de ingecalculeerde gridstraffen voor Verstappen en Ricciardo maar meer omdat het Autodrome Nazionale Monza een snelle baan is waar het vooral draait om motorvermogen. Toch kwam Red Bull bijzonder sterk voor de dag. Vooral tijdens de verregende kwalificatie zorgden Verstappen en Ricciardo voor een daverende verrassing door als tweede en derde te eindigen. Ook in de race zat het tempo bij beide heren er goed in. Met name Daniel Ricciardo leek nog op weg naar een podiumplaats maar kwam uiteindelijk net tekort om een aanval te plaatsen bij Vettel. De onfortuinlijke Nederlander kwam niet verder dan P10 na een lekke band in de openingsfase maar deed qua rondetijden niet onder voor de top vier.

Aan Sky Sports F1 laat teambaas Horner dan ook weten dat Red Bull nog wel mogelijkheden ziet op een tweede overwinning in dit seizoen. "Natuurlijk geven we nog niet op. We blijven vechten en de auto verder ontwikkelen. Ook met het oog op de ontwikkeling van de auto voor het nieuwe seizoen. Dit jaar komen er nog een paar circuits waarvan ik denk dat we ons potentieel nog kunnen tonen. En daarbij komt, je weet het maar nooit. Misschien regent het wel in Singapore." Red Bull staat inmiddels stevig op de derde plaats in het constructeurskampioenschap en heeft een marge van maar liefst 99 punten op Force India. Dat maakt het voor Red Bull ook gemakkelijker om iedere race er vol voor te gaan, althans volgens Horner. "Qua kampioenschap rijden we in niemandsland. Dat betekent dat we iedere race voor het maximale gaan. Dat is onze aanpak."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden