Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner wijst belangrijke factor voor kwalificatie aan: "Red Bull in dat opzicht in de middenmoot"

De Grand Prix van Canada is geliefd bij fans en de coureurs, maar voor de auto's is het vaak een slijtageslag. De remmen hebben het er altijd zwaar te verduren en niet iedere auto weet de kerbstones even goed aan te vallen. De Red Bull bijvoorbeeld niet per se.

In de eerste vrije trainingen zagen we als vanouds en voor het eerst in drie jaar weer Formule 1-auto's over de kerbstones van het Circuit Gilles Villeneuve stuiteren. Voor een goede ronde snelle is het belangrijk dat je die kerbstones goed kan aanvallen, iets waar de Ferrari volgens Red Bull-teambaas Christian Horner in uitblinkt. "Sommige auto's bewegen heel makkelijk over de kerbstones, de Ferrari in het bijzonder", aldus de Brit, die bijval krijgt van de Sky Sport s interviewer van dienst, Martin Brundle: "De Ferrari is de enige auto die de kerbstones echt vol pakt." Nieuw is dat niet, want Horner zag hetzelfde drie jaar geleden ook al: "De laatste keer dat we hier waren zagen we datzelfde beeld. Het lijkt dus heel nauw samen te hangen met hoe bepaalde mensen hun F1-auto's ontwerpen."

Wat kunnen Verstappen en Perez compenseren?

Red Bull ging goed op de vrijdag, met name met Max Verstappen achter het stuur. Hij was twee keer de snelste in de eerste twee vrije trainingen, maar dat dank het team niet aan de efficiënte manier waarop de RB18 de kerbstones verslindt: "Ik denk dat Red Bull op dat vlak ergens in de middenmoot zit als ik eerlijk ben." Of de auto nou goed is op de kerbstones of niet, de rol van de coureur telt ook hierin natuurlijk zwaar mee: "Uiteindelijk gaat het er ook om of de coureur het vertrouwen heeft om die kerbstones aan te vallen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten