Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner wijst momentje Verstappen aan dat hem mogelijk de poleposition kostte

Max Verstappen greep op ruim een tiende van een seconde achterstand net naast de poleposition voor de GP van Bahrein. Zijn baas zag waar het 'mis' ging.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen zal op zondag vanaf de eerste startrij vertrekken voor de GP van Bahrein. Hij staat echter niet op P1, maar op P2, nadat Charles Leclerc hem versloeg.

Teambaas Christian Horner zag het ook gebeuren, maar de Brit kan wel leven met de tweede plek voor Max en de vierde plek voor Sergio Perez. Wel weet hij waar Verstappen die tiende van een seconde verloor.

"Ferrari zag er al de hele winter sterk uit en we wisten dat het spannend zou worden tussen de twee teams. Charles reed een geweldige ronde, maar Max had in de laatste bocht even een momentje en de marges zijn zo klein", zucht de Brit bij Sky.

Al met al is hij wel een tevreden man. "Om na zulke grote regelveranderingen echter vanaf de eerste startrij te vertrekken, daar zijn we meer dan blij mee!"

Op ontdekkingsreis in Bahrein

Op zondag gaan we waarschijnlijk een duel zien tussen de twee Ferrari's en de twee Red Bulls. Horner heeft er zin in! "Prachtig toch!?", jubelt hij. "Als je ziet dat het zo dicht op elkaar zit, terwijl we allemaal vanaf nul moesten beginnen met deze regels, dan is dat fantastisch."

Wel zijn er nog genoeg vraagtekens voor de zondag in Bahrein. "We zien radicale verschillen tussen de auto's, dus het wordt fascinerend om te zien of we inderdaad beter kunnen racen. Het wordt een beetje een ontdekkingsreis, want we weten niet echt hoe goed hun racepace is en ook moeten we nog veel over onszelf leren."

De eerste signalen waren wel hoopvol, weet ook de leidsman van Red Bull. "Op vrijdag zagen we er snel uit, maar als de rode lichten uitgaan komen we er pas echt achter hoe we ervoor staan en hoe het zit met de bandenslijtage. Het wordt interessant om te zien."

Ook interessant:

Video: de geniale en intieme details van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Op welke manier verschillen de Ferrari, Red Bull en Mercedes van elkaar en op welke punten zijn ze uniek? Check het in onderstaande, technische videoanalyse.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull