Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner wijst momentje Verstappen aan dat hem mogelijk de poleposition kostte

Max Verstappen greep op ruim een tiende van een seconde achterstand net naast de poleposition voor de GP van Bahrein. Zijn baas zag waar het 'mis' ging.

Max Verstappen zal op zondag vanaf de eerste startrij vertrekken voor de GP van Bahrein. Hij staat echter niet op P1, maar op P2, nadat Charles Leclerc hem versloeg. Teambaas Christian Horner zag het ook gebeuren, maar de Brit kan wel leven met de tweede plek voor Max en de vierde plek voor Sergio Perez. Wel weet hij waar Verstappen die tiende van een seconde verloor. "Ferrari zag er al de hele winter sterk uit en we wisten dat het spannend zou worden tussen de twee teams. Charles reed een geweldige ronde, maar Max had in de laatste bocht even een momentje en de marges zijn zo klein", zucht de Brit bij Sky . Al met al is hij wel een tevreden man. "Om na zulke grote regelveranderingen echter vanaf de eerste startrij te vertrekken, daar zijn we meer dan blij mee!"

Op ontdekkingsreis in Bahrein

Op zondag gaan we waarschijnlijk een duel zien tussen de twee Ferrari's en de twee Red Bulls. Horner heeft er zin in! "Prachtig toch!?", jubelt hij. "Als je ziet dat het zo dicht op elkaar zit, terwijl we allemaal vanaf nul moesten beginnen met deze regels, dan is dat fantastisch." Wel zijn er nog genoeg vraagtekens voor de zondag in Bahrein. "We zien radicale verschillen tussen de auto's, dus het wordt fascinerend om te zien of we inderdaad beter kunnen racen. Het wordt een beetje een ontdekkingsreis, want we weten niet echt hoe goed hun racepace is en ook moeten we nog veel over onszelf leren." De eerste signalen waren wel hoopvol, weet ook de leidsman van Red Bull. "Op vrijdag zagen we er snel uit, maar als de rode lichten uitgaan komen we er pas echt achter hoe we ervoor staan en hoe het zit met de bandenslijtage. Het wordt interessant om te zien."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'