Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2020

Horner wil natuurschade strand Zandvoort voorkomen: "Misschien gaan we lopen"

Red Bull-teambaas Christian Horner wil natuurschade aan het strand van Zandvoort voorkomen. “We zorgen er voor dat iedereen op tijd zonder overlast te veroorzaken op het circuit komt.”

Red Bull strand zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dutch GP

Het leidde vorige week tot veel commotie. Drie Formule 1-renstallen willen gebruik maken van het strand van Zandvoort om zo zonder files het circuit te bereiken. Overheden hebben groen licht gegeven, maar actiegroepen en omwonenden dreigen met blokkades.

Als het aan Christian Horner ligt hoeft het allemaal niet zo ver te komen. "Op dit moment hebben we, zo ver ik weet, nog geen helder plan voor hoe we op het circuit komen", vertelt hij in Barcelona ten overstaan van RacingNews365. "Eén ding is zeker: het gaat een erg drukke race worden. We weten dat half Nederland er zal zijn. We moeten natuurschade voorkomen. Wellicht gaan we lopen."

Bij enorme drukte mogen de teams via het strand tussen Zandvoort en Noordwijk heen en weer pendelen, maar is alleen onder zeer strikte voorwaarden toegestaan. Zo mogen de teams maximaal tien elektrische auto’s per dag laten rijden. Volgens Horner zal Red Bull zich keurig aan alle voorschriften houden: "We nemen natuurlijk alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om er zeker van te zijn dat iedereen op tijd en op een veilige manier en zonder voor schade of overlast te zorgen op het circuit komt."

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?