Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

'Horner wilde schikken na aantijgingen seksueel grensoverschrijdend gedrag'

Het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt De Telegraaf.

Horner Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Recent werd bekend dat Red Bull een onderzoek naar teambaas Christian Horner is gestart wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. De Brit gaf meermaals aan dat hij alle beschuldigingen ontkende en was donderdag wel gewoon aanwezig bij de launch van de RB20. Horner bleef voorlopig aan als teambaas en wacht in die hoedanigheid de conclusies van het onderzoek af.

De Telegraaf meldt nu dat het om seksueel grensoverschrijdend gedrag gaat. Horner zou over een langere periode seksueel getinte berichten naar een vrouwelijke medewerkster van Red Bull hebben gestuurd. De krant stelt dat alle berichten zijn opgeslagen en via de advocaat van de werkneemster naar de ingeschakelde, externe advocaat zijn gestuurd. De werkneemster meldde de zaak in december 2023.

Horner zou er volgens de publicatie alles aan gedaan hebben om de zaak in de doofpot te stoppen. Al vóór de eerste publicaties over de kwestie zouden zijn advocaten binnen 24 uur een bericht naar de jurist van de meldster gestuurd hebben. Daarin werd een schikking van 650.000 pond (760.000 euro) voorgesteld, zo schrijft men.

De aantijgingen zouden ook bij Red Bull-topman Mark Mateschitz en sportbaas Oliver Mintzlaff bekend zijn. Horner werd afgelopen vrijdag urenlang ondervraagd. Volgens de krant is Horner nog niet op non-actief gesteld omdat hij de steun van Chalerm Yoovidhya geniet. De Thai heeft 51% van de Red Bull-aandelen in handen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola