© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner zet motorleverancier Renault op zijn nummer

12 mei 2018 10:22 Ruud Dimmers 1 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner is niet onder de indruk van het nadrukkelijke verzoek van Renault om eind mei een beslissing te nemen over de motorendeal voor 2019. Volgens de Franse motorleverancier komt het anders in de problemen met de levertijd van onderdelen.

'Onderdelen tekort? Dat hebben ze altijd'

Voor de hele buitenwereld is het niet moeilijk om het plan van Red Bull te doorgronden. Het team van Max Verstappen wil zo lang mogelijk wachten met het maken van een keuze voor de motoren voor 2019. Daarbij gaat de strijd tussen Honda en Renault.

Beide motorleveranciers kunnen nog niet opboksen tegen Ferrari en Mercedes. Red Bull wil een deal sluiten voor 2019 en 2020, maar wil daarbij de best mogelijke motor hebben. De ontwikkeling van Honda wordt nauwlettend gevolgd via zusterteam Toro Rosso. Tijdens de GP van Canada in juni komen zowel Renault als Honda met een grote upgrade, een mooi meetmoment.

Cyril Abiteboul van Renault wil echter eind mei al een definitieve keuze van Red Bull. De levering van onderdelen voor de motoren voor volgend seizoen zou anders in het gedrang komen. Horner reageert daar lacherig, maar met een steek onder water op.

"Onze keuze zal nooit vallen in mei. En het commentaar van Cyril over onderdelen? Nou, ze komen altijd onderdelen tekort, dus om er een paar extra te bestellen is zeker niet verkeerd", laat Horner aan Sky Sports weten.

Eind 2017 kampte Renault met een groot tekort aan onderdelen tijdens de laatste races. Teams moesten onderdelen uitwisselen en gebruikte onderdelen werden gereviseerd.

Horner is niet onder de indruk van de woorden van Renault en heeft geen haast bij het maken van zijn keuze.

"Wij maken op zijn vroegst in juni een besluit. Je wil altijd het plaatje compleet hebben, voordat je een contract tekent. Dat proberen wij dan ook te bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen