Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet kansen voor Verstappen: "Hebben andere raceauto dan Ferrari"

Red Bull moest haar meerdere erkennen in Ferrari tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Desondanks is er volgens teambaas Christian Horner geen man overboord.

De zaterdag verliep voor Max Verstappen aanzienlijk beter dan de vrijdag, waarop hij geteisterd werd door technische problemen. De Nederlander reed aanzienlijk minder ronden dan rivaal Charles Leclerc, maar wist zich te mengen in de strijd voor de pole. Een fout in zijn laatste ronde betekende dat Verstappen afzakte naar de derde plaats. Teambaas Christian Horner blikt bij Sky Sports terug op de kwalificatie en is ondanks de tweede startrij niet ontevreden. "Ferrari heeft een erg goede job gedaan vandaag, de verschillen waren klein. Na de eerste run zag het er goed uit, maar helaas maakte Max een kleine fout in bocht 4 en was hij klaar en Checo's eerste sector was niet geweldig."

Horner zag Verstappen direct hard gaan tijdens de kwalificatie en heeft complimenten over voor zijn stercoureur. Vanaf de derde positie ziet Horner nog volop kansen tijdens de race. "Het was een goede prestatie van hem, omdat hij veel minder ronden heeft gereden dan de concurrentie. Hij is de baan nog altijd aan het ontdekken. We weten dat we een goede rechtelijnsnelheid hebben en we zouden een goede auto moeten hebben voor de race. Er zijn een paar plekken waar je in moet kunnen halen." "We hebben een andere raceauto dan Ferrari. Zij rijden met iets meer downforce en zijn wat sneller in bepaalde bochten. We zijn iets langzamer in de bochten, maar veel sneller op de rechte stukken. Het wordt een geweldig gevecht", voorspelt Horner.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'