Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Horner ziet kansen voor Verstappen: "Wordt lastig voor Ferrari"

Charles Leclerc mag dan van poleposition starten in de Grand Prix van Australië, Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat het voor Ferrari een lastige race wordt.

Leclerc Verstappen Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de Grand Prix van Australië voor Ferrari een lastige opgave gaat worden, ook al start het team met Charles Leclerc vanaf poleposition. Desondanks was het bepaald geen perfecte zaterdag voor de Italiaanse formatie, aangezien Carlos Sainz niet verder kwam dan P9 en de auto's behoorlijk veel last hadden van porpoising.

Met name dat laatste stemt Red Bull positief, want mogelijk stuit Ferrari daardoor tijdens de race op problemen. Het remde Ferrari tijdens de kwalificatie weliswaar niet af, maar een volledige race is weer een opgave van een hele andere orde, weet Horner.

"Het ziet er naar uit dat zij met al dat gestuiter toch de nodige kopzorgen gaan hebben", zo vertelt de Brit aan Sky Sports. "En we weten niet hoe dat voor wat betreft de bandenslijtage en dat soort zaken uit gaat pakken in de long runs, want de long runs die we reeds hebben gedaan waren niet lang genoeg om daar een oordeel over te vellen."

"Ik denk dat het zondag heel lastig gaat worden voor hen (Ferrari, red.). We weten dat ze over een hele, hele snelle auto beschikken, maar we denken dat we met ze kunnen racen", vervolgt Horner, die niet uitsluit dat de DRS-zones tijdens de race weer een cruciale rol gaan spelen: "We zullen zien hoe krachtig die DRS-zones hier als tool zijn", aldus Horner.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull