Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg nog altijd in het ongewisse over Ferrari-transfer

Nico Hulkenberg wacht nog altijd op een uitleg over waarom hij niet voor Ferrari kwam te rijden. Sterker nog, hij wacht al tien jaar.

Hulkenberg Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Nico Hulkenberg in 2013 een prima campagne afwerkte voor Sauber en men bij Ferrari een vervanger zocht voor de vertrekkende Felipe Massa, was de Duitser de man met de goede papieren. Gesprekken verliepen voorspoedig, maar uiteindelijk koos men toch voor Kimi Raikkonen, tot op de dag van vandaag nog altijd de laatste wereldkampioen voor de Scuderia (2007).

Ruim tien jaar later weet Hulkenberg nog altijd niet waarom hij achter het net viste. Een uitleg heeft hij nooit gekregen, ook niet van de toenmalige teambaas Stefano Domenicali, tegenwoordig de grote baas van de Formule 1.

Waarom niet? "Hij zegt steeds hetzelfde. 'Nu niet, kom later maar terug'", zo geeft Hulkenberg aan tegenover Deutsche Presse-Agentur. Gevraagd wanneer 'later' dan is, moet Hulkenberg zelf ook een antwoord schuldig blijven: "Geen idee, ik heb geen glazen bol."

Ondanks het uitblijven van een Ferrari-contract heeft Hulkenberg in een later stadium meerdere krabbels gezet onder contracten bij fabrieksteams. Van 2017 tot en met 2019 kwam hij uit voor Renault en vanaf volgend jaar rijdt hij voor Stake F1, het team dat een jaar later wordt omgedoopt tot het fabrieksteam van Audi.

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"