Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

"Illegale Ferrari zou op bepaalde momenten 70pk extra hebben"

Ferrari was in de Grand Prix van de Verenigde Staten geen schim van het snelle Ferrari van de voorbije races. Zijn ze teruggefloten door de nieuwe 'technical directive' van de FIA? Tongen beweren dat ze door te spelen met de fuel flow-metingen op bepaalde momenten liefst 70pk extra konden winnen.

Of Ferrari zich schuldig maakte aan gesjoemel met de fuel flow-meter is niet hardgemaakt, maar feit is wel dat Ferrari na het uitvaardigen van de nieuwe richtlijn van de FIA opeens een stuk trager was in de Verenigde Staten.

Red Bull had het vermoeden dat Ferrari het systeem dat de benzinestroom naar de motor toe meet zo wist te manipuleren dat de stroom alleen werd gecheckt op de momenten dat het verbruik minimaal was. "Dat is inderdaad moeilijk om je voor te stellen, maar het is niet moeilijk om je voor te stellen hoeveel Ferrari hiermee kon winnen als ze zich daar daadwerkelijk schuldig aan maakten", zo deelt F1-journalist Peter Windsor in zijn persoonlijke vlog.

Tussen de meetmomenten door zou Ferrari via een slim trucje in staat zijn geweest om vooral vanuit de langzamere bochten extra pk's aan te spreken, wat niet zozeer een hogere topsnelheid tot gevolg hoeft te hebben, maar wel een groot verschil in accelererend vermogen.

"Dat zou gaan om om en nabij de 70pk, waarmee tevens een hogere mate van downforce gecompenseerd kon worden. Voor de buitenwereld was dat niet altijd zichtbaar, omdat er geen GPS-data wordt vrijgegeven, maar de teams beschikken daar wél over en men heeft daar eens kritisch naar gekeken."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van de Verenigde Staten

Max Verstappen moest in de Verenigde Staten zijn meerdere erkennen in de te sterke Mercedes-bolides, maar legde wel beslag op een knappe derde plaats. Lewis Hamilton kwam net te kort voor de overwinning, maar wist wel zijn zesde wereldtitel in de wacht te slepen, terwijl Valtteri Bottas het hele weekend superieur was. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez