Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Imponerend Red Bull sluit testdagen vliegend en in stijl af

Dat Red Bull drie goede testdagen achter de rug heeft, dat mag geen verrassing meer zijn, maar op zaterdagmiddag liet het team dat nogmaals zien. Op het zachte rubber was Red Bull ruimschoots sneller dan wie dan ook. Mercedes en Ferrari kwamen niet in de buurt.

Perez Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens de laatste testdag kregen we in de middag eindelijk te zien waar we lang op hadden gehoopt. De topteams gingen namelijk de baan op met zacht rubber.

In de ochtend werd het tempo in eerste instantie al een beetje opgevoerd door Charles Leclerc, die op de zachtste C4-banden de baan op ging. George Russell ging namens Mercedes met de allerzachtste banden de baan op, de C5.

Zij scherpten de snelste tijden van de donderdag en vrijdag verder aan, terwijl Red Bull het in de ochtend nog even last had van een sensorprobleem. Dat probleem werd snel verholpen en uiteindelijk reed Sergio Perez, die op zaterdag de hele dag in de Red Bull zat, een mooi aantal van 69 ronden, waarbij het zijn team vooral ging om een racesimulatie en niet om snelle tijden.

Zo productief als Nyck de Vries was Checo echter niet, want de Nederlander reed in zijn laatste testsessie maar liefst 87 ronden. Uiteindelijk was Leclerc de snelste van de ochtendsessie (1.31,024), op C4-banden. gevolgd op 0,418 seconden door Russell, die dus een compound zachter reed: C5.

Meer snelle ronden

Maar iedereen wachtte natuurlijk op de middag, de laatste testmiddag, gedurende welke de schemering in Bahrein in zou zetten en de omstandigheden beter zouden worden. Kregen we razendsnelle tijden te zien? Steeds meer C4- en C5-banden passeerden de revue, maar het werd snel duidelijk dat Red Bull wederom het snelste team van allemaal was.

Perez had een paar runs nodig om de juiste tendens te vinden, maar uiteindelijk was hij met afstand de snelste. Zijn 1.30,305, neergezet op het zelfde tijdstip als de kwalificatie volgende week, was zelfs sneller dan de poleposition van vorig jaar! Zijn tijd zette hij neer op de C4-banden, terwijl Lewis Hamilton de tweede tijd neerzette op de zachtere C5-banden. Ondanks dat gaf hij 0,359 seconden toe! Een machtsvertoning van Red Bull, al is en blijft het natuurlijk maar testen. Kanttekening is overigens wel dat de pole vorig jaar werd gereden op de banden die vandaag de C3-banden zijn.

In de middag had Carlos Sainz het Ferrari-stuur overgenomen van Leclerc, maar ondanks de betere omstandigheden was de Spanjaard niet sneller dan Charles in de ochtend was. Veel scheelde het niet, maar wel was hij uiteindelijk op dezelfde C4-band 0,731 seconden langzamer dan Perez. Valtteri Bottas wist zichzelf zelfs tussen de toppers te nestelen, maar in zijn Alfa Romeo deed hij dat wel op de zachtste C5-banden.

Red Bull perfect

Al met al een passend einde van de testdagen, dat eigenlijk perfect schetst hoe de verhoudingen lijken te liggen. Red Bull was snel, zonder daar al te veel moeite voor te moeten doen. Ferrari heeft een achterstand, maar lijkt tegelijkertijd niet het achterste van haar tong te willen laten zien. Toch is het gat, ruim 0,7 seconden op dezelfde band, aanzienlijk.

Mercedes had niet de grote problemen zoals op vrijdag het geval was, maar af en toe leek de balans nog steeds ver te zoeken. Hamilton wist zichzelf wel ver bovenaan in de tijdenlijst te nestelen, maar zelfs op de aller zachtste band kon hij geen vuist maken tegen het Red Bull-geweld. Het belooft voor Verstappen en Perez veel goeds in aanloop naar de GP van Bahrein over een kleine week.

De volledige uitslag vind je hier terug.

Ook interessant:

De geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull onthuld

Eindelijk ging het doek van de RB19. De nieuwe bolide van Verstappen en Perez werd lang geheim gehouden en we zien nu waarom.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez