Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Internationale media: 'Onsportieve Verstappen duelleerde met reïncarnatie van Senna'

Lewis Hamilton schreef zondag de Grand Prix van Brazilië op zijn naam. De zevenvoudig wereldkampioen versloeg Max Verstappen en daardoor blijft de titelstrijd nog verre van beslist. In het buitenland roemt men het optreden van de Mercedes-coureur en daarbij ontbreekt ook de naam van Ayrton Senna niet.

In Italië roemt men na de Grand Prix van Brazilië Lewis Hamilton, volgens de Gazzetta dello Sport beleefde de Mercedes-coureur in Brazilië een van zijn lastigste raceweekenden uit zijn carrière. 'Hamilton moest in Brazilië tweemaal de Mount Everest beklimmen om uiteindelijk de vlag van zijn Braziliaanse idool Ayrton Senna naar het podium te kunnen brengen. De superster wist Max Verstappen op een prachtige manier in te halen en zorgde er met zijn boosheid, trots en klasse voor dat de strijd om het kampioenschap nog altijd niet beslist is. Het was een meesterwerk van Hamilton, die maar één ding voor ogen had in Brazilië: Verstappen verslaan.' De C orriere dello Sport doet er zelfs nog een schepje bovenop: 'Hamilton en Senna vegen Verstappen uit', kopt de tweede Italiaanse sportkrant. 'Hamilton maakte in Brazilië maar liefst 25 posities goed om uiteindelijk de race te winnen. Verstappen kon er niks tegen doen, ook vies spelen had geen zin in dit geval. Het was goed om de twee kemphanen tegen elkaar te zien strijden en dat men de twee ook daadwerkelijk liet strijden. Uiteindelijk was Hamilton te sterk, mede omdat hij reed als de reïncarnatie van Senna. Dankzij de strijd tussen Hamilton en Verstappen ging het publiek uit zijn dak, net zoals dit gebeurde in het begin van de jaren negentig.' 'Verstappen probeerde er alles aan te doen om Hamilton achter zich te houden, door zelfs op het randje te duelleren. Uiteindelijk kon echter niks Hamilton tegenhouden in Brazilië. Een optreden van de Brit dat ervoor zorgde dat ook Mercedes-teambaas Toto Wolff uit zijn dak ging. De Oostenrijker beseft namelijk dat de strijd om de titel weer volledig open ligt, ondanks dat Hamilton nog veertien punten goed zal moeten maken op Verstappen.' In Groot-Brittannië kiest men bij de BBC voor de woorden van voormalig F1-wereldkampioen Damon Hill. "Dit was een van de beste optredens die we ooit hebben gezien in de Formule 1', aldus Hill over de wederopstanding van Hamilton tijdens de GP van Brazilië. 'Ja, natuurlijk beschikte Mercedes over de beste bolide op het circuit van Interlagos', vervolgt het Britse medium haar terugblik op het raceweekend in Brazilië. 'Maar dit gaat toch echt de boeken in als een van de beste raceweekenden ooit van Hamilton. Daarnaast kan deze race uitpakken als een bepalend moment in de strijd om het kampioenschap, aangezien de overwinning veel veranderd aan het ingaan van de laatste drie races in het Midden-Oosten.'

'Wanneer Verstappen zou hebben gewonnen, had hij de volgende races namelijk altijd als tweede mogen eindigen en zou hij alsnog de titel hebben gewonnen. Nu is het verschil teruggebracht naar veertien punten en is het zowel Verstappen als Hamilton zijn kampioenschap om te winnen.' 'Ondanks dat Hamilton vanaf de tiende plaats van start ging, heeft hij alsnog de GP van Brazilië gewonnen', schrijft de Franse sportkrant L'Equipe. 'Een zware tegenslag voor Verstappen, die Hamilton dichterbij ziet komen in het kampioenschap. De haperende Red Bull-bolide werd in het slotakkoord voorbij gereden door de sterke Mercedes-wagen. Hamilton was daarnaast super en dit raceweekend gaat zeker de boeken in als een van de beste raceweekenden ooit van de Brit.' Tot slot neemt men in Spanje zeer duidelijk stelling over het optreden van de zevenvoudig wereldkampioen als over Verstappen zijn optreden: 'Een even gemotiveerde als woedende Hamilton gaf in Brazilië rijles. De Mercedes-coureur ging vanaf plek tien van start, maar reed zichzelf helemaal naar voren. Daar aangekomen, moest hij ook de onsportieve Verstappen verslaan. De Nederlander was namelijk extreem in het verdedigen en zocht zelfs een botsing op met Hamilton. De Brit moest uitwijken om de crash te voorkomen', aldus het Spaanse Marca . 'Een raar moment van de raceleiding volgde echter, door Verstappen niet te bestraffen. Hamilton kreeg namelijk tien seconden straftijd op Silverstone, Verstappen een grid penalty van drie plaatsen naar aanleiding van het incident op Monza, maar het over duidelijke moment op Interlagos bleef onbestraft. Gelukkig voor de sport en het kampioenschap wist Hamilton daarna Verstappen uiteindelijk alsnog te passeren. Daardoor bedraagt het verschil nog slechts veertien punten en ligt de strijd om de titel weer volledig open', concludeert de Spaanse sportkrant.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"