Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Italiaanse kranten fileren Vettel: "Misschien tijd voor vers bloed bij Ferrari"

Sebastian Vettel speelde een vervelende hoofdrol in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Max Verstappen kwam daar hardhandig achter, maar Vettel was groot genoeg dat zelf te erkennen. En anders zijn er nog de Italiaanse media die hem dat snel niet zullen laten vergeten.

Vettel GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Zo enthousiast als dat de Italiaanse kranten waren over Max Verstappen en Charles Leclerc, zo negatief zijn ze (wederom) over Sebastian Vettel. De Duitser kegelde Max Verstappen van de baan, iets wat ook in Italië niet in goede toonaarde viel.

"Het lijkt er haast op dat Vettel geen enkel duel meer weet te winnen. Hij verliest simpelweg, of het eindigt in tranen zoals in het duel met Verstappen. Zijn weekend was sowieso al niet om over naar huis te schrijven, de enige reden dat het op enig moment nog ergens op leek was de gratis pitstop die hij kon maken door de safety car-periode", zo schrijft de Gazzetta dello Sport.

De Corriere dello Sport doet er nog een schepje bovenop door de vraag stellen of er nog wel een toekomst voor Vettel is bij Ferrari: "Vettel maakte de zoveelste fout in een paar jaar tijd, ook dit was echt weer een beginnersfout. Het siert hem dat hij zich verontschuldigde, maar je gaat je toch afvragen of er niet ergens een jong talent rondloopt dat een kans verdient in de cockpit van Sebastian."

La Repubblica vat het optreden van de Duitser in Italiaanse dienst samen als 'een drama': "Hij ruïneert zijn eigen onzichtbare race door compleet onnodig Verstappen te torpederen. Uiteindelijk wordt hij roemloos zestiende, enkel en alleen om na de finish sorry te zeggen tegen Max."

Fotoalbum

Hamilton bottas silverstone win

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Groot-Brittannië

De tiende Grand Prix van het jaar was evenals de negende een bijzonder enerverende - is de Formule 1 dan toch niet zo saai als men vermoedde? Ondanks het spektakel waren het echter toch weer de Mercedessen die een dubbelzege boekten. In dit album zie je welke coureur welk rapportcijfer krijgt!

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"