Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media bejubelen 'onverslaanbare' Leclerc: "Red Bull oogt nors en nerveus"

De Italiaanse media smulden van wat ze op de zaterdag in Monaco zagen gebeuren. Ferrari pakte een één-twee in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix. Wat de kranten betreft meer dan terecht.

"Charles Leclerc lijkt onverslaanbaar te zijn in een Ferrari die ontzettend stabiel is en ook goed is in het aanremmen van de bochten. Het circuit lijkt ook Carlos Sainz goed te liggen, wat de dubbel verklaart", zo begint La Gazzetta dello Sport . De krant merkt op dat dat in Miami ook het geval was, maar toen won Max Verstappen. Toch kan deze keer alles anders zijn, meent de publicatie. "Want Red Bull oogt hier wat nerveus, wat nors." "Monte Charles", zo vat de krant het samen en ook de Corriere dello Sport ziet Monaco overwegend rood kleuren: "MMA-vechter Conor McGregor bracht wat agressie naar de F1-paddock, maar het was Leclerc die met zijn gezicht van een lief kind werkelijk met de snoepjes aan de haal ging. Alles lijkt tot nu toe goed te gaan voor hem."

Wat doet Red Bull in Monaco?

De krant is benieuwd naar wat Red Bull voor zijn coureurs in petto heeft vanmiddag, aangezien wereldkampioen Max Verstappen 'maar' vierde staat: "Dat wordt heel interessant om te zien. Perez wil een vrij man kunnen zijn binnen het team, maar de wereldtitel is té belangrijk voor Red Bull." Waar de Gazzetta nog liet optekenen dat Verstappen hoopt op regen, ziet de Corriere niet in waarom dat Verstappen wél naar voren zou kunnen helpen: "De stabiele Ferrari zal ook in de regen de snelste kunnen zijn. Dat hebben we ook gezien op die ene natte vrijdag in Imola toen Ferrari ook veel sneller was." La Repubblica droomt droomt stiekem ook al van een één-twee op zondag: "Charles is de prins in zijn eigen prinsdom. Met een magische ronde veroverde hij de poleposition. We moeten terug naar 2017 toen Ferrari met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen voor het laatst de dubbel wist te pakken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"