Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Italiaanse media bewieroken Verstappen, bestraffend vingertje voor puinhoop Ferrari

Het bestraffende vingertje van de Italiaanse media was er natuurlijk voor Ferrari, maar zeker ook voor Charles Leclerc. De duim was er voor Max Verstappen.

Leclerc pitstop Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Italiaanse media zagen Max Verstappen soeverein naar de overwinning rijden in de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Ook zagen ze Ferrari weer soeverein alles verkeerd doen wat ze verkeerd konden doen. Daarbij kreeg het team in de ogen van de kranten vakkundig hulp van Charles Leclerc.

Maar eerst de lofzang op Verstappen: "Op het nu regent, of dat de zon schijnt, Max staat er altijd", zo schrijft La Gazzetta dello Sport. "De teller staat op negen op rij voor Verstappen en dertien op rij voor Red Bull. Het lijkt hem allemaal zo makkelijk af te gaan. Nog even 'hup' een praatje met de koning en daarna dominant de race winnen, een race die door veranderende omstandigheden meer weg had van een roulette."

"Het werd ook weer droog en Verstappen paste zich zonder problemen aan, hij behield de totale focus. Het is ongekend hoe dit waanzinnige talent van 25 jaar om kaan gaan met de druk van duizenden fans die in de kou zaten toe te kijken."

Kan iemand Verstappen verslaan? "Het is moeilijk voor te stellen als hij zo in de rondte rijdt. Misschien dat Fernando Alonso na de rode vlag een klein beetje hoop koesterde, maar die hoop was dan van korte duur, want aan de finish bedroeg het gat 3,7 seconden. Op deze manier gaat Verstappen alle records verbreken."

Daarna verlegt de publicatie de focus naar het falende Ferrari en de eveneens falende Charles Leclerc: "Die eerste ronden hadden veel weg van een slechte grap. De wolkbreuk kwam als een verrassing voor alles en iedereen bij Ferrari, waardoor de banden niet klaar lagen. Hij kon zo niet de sprong maken die bijvoorbeeld Sergio Perez wel maakte."

"De echte KO kwam door het contact met Oscar Piastri", zo vervolgt men, om vervolgens aan te kaarten dat het weekend nog enigszins is gered door Carlos Sainz (5e): "Maar laten we deze pagina maar snel omslaan, zoals we al zo vaak hebben gedaan."

De Corriere dello Sport heeft niet alleen lof voor Verstappen, maar ook voor Fernando Alonso: "Hij was de man van de inhaalacties en dat op punten waar anderen daar niet eens over na zouden denken."

De krant zag in ieder geval nog twee gezichten bij Ferrari, met Sainz die het weekend 'redde' en natuurlijk de malheur aan de kant van Leclerc: "Ferrari reed met de verkeerde aerodynamica. Bovendien werden er fouten gemaakt aan de pitmuur en had men sowieso geen geluk. Hopelijk gaat het beter in Monza."

"Leclerc kwam dit weekend opnieuw een muur tegen. Speel je volleybal ofzo?", zo kopt de Corriere della Sera tot slot. "Het was een slecht weekend voor zowel Ferrari als de Monegask, nu omdat de banden niet klaar stonden. Verstappen ondertussen rijdt naar een nieuw record."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami