Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Italiaanse media euforisch na galavoorstelling Ferrari, loven winnaar Verstappen

Voor de tweede keer dit jaar pakte Ferrari een 1-2 in een Formule 1 Grand Prix. De Italiaanse media zijn dan ook lyrisch over de prestatie van de Scuderia. Voor Max Verstappen was deze race een metafoor van het seizoen, terwijl Lando Norris de slechtste coureur van de dag was.

Podium Leclerc Sainz Verstappen USA Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de sprintrace in Austin gaf Ferrari al een duidelijk signaal af, maar dat het op een dominante wijze een 1-2 binnen zou slepen in de Grand Prix van de Verenigde Staten, hadden toch ook niet heel veel mensen verwacht. Maar zover kwam het wel. Charles Leclerc won de race, met Carlos Sainz achter zich. "Een rood feest! Een magisch Ferrari in Austin. De tweede dubbel van het jaar voor Ferrari, Maranello droomt van de constructeurswereldtitel", begint het lovende commentaar van Gazzetta dello Sport

"Wat was het een sprookje voor Ferrari in Amerika. Het leek onmogelijk te zijn, maar uiteindelijk ging Leclerc er met de overwinning van door. De deuren ging in eerste instantie voor hem open, toen Max Verstappen en Lando Norris wijd gingen bij de eerste bocht. Leclerc pakte daarna meteen door en daarna deed Ferrari het werk, door na de eerste pitstop ook Sainz voorbij te laten gaan aan Verstappen." 

"Het was wederom een magistrale race van Leclerc, zoals hij dat ook in Monza liet zien. Wat een pace liet hij ook zien met de Ferrari, de pace van de Scuderia was veel sneller dan de rest van het veld. Austin beloofde een spannend examen te worden voor Ferrari en daar is men voor geslaagd, zelfs met een 10!" 

"Natuurlijk pakte Ferrari in Melbourne al een dubbel, maar toen viel Super Max uit met een technisch probleem. Ditmaal was het echter volledig het succes van Ferrari, dat een tandje beter was dan de rest. Nu op naar Mexico, waar Red Bull normaal gesproken altijd domineert. De Ferrari-bolide is echter stabiel en men gaat op het moment op ieder circuit goed. Groots dromen is dan ook niet verboden."

'The United States of Ferrari'

De Italiaanse krant gaat ook nog in op de prestaties van Verstappen. "De derde plaats van Verstappen was overigens een overwinning waard voor de Nederlander. Hij bleef daarmee namelijk overeind staan ten opzichte van Norris en zorgde er zelfs voor dat de voorsprong in het kampioenschap groter werd. Eigenlijk was deze GP voor Verstappen een metafoor voor het hele seizoen, McLaren was sterker, maar hij blijft overeind staan, ondanks de limieten van zijn Red Bull-bolide. Norris had wederom een slechte start. Om het kampioenschap echt te winnen, zou hij zijn rivaal angst in moeten boezemen. Maar hij verloor weer vijf punten over het gehele weekend."

Ook Corriere dello Sport is vol lof over de prestaties van de Scuderia. "Leclerc en Sainz, Ferrari verovert Amerika", is het veelzeggende begin. "Wat een magie bij de eerste bocht van Leclerc en wat een race van Sainz. Het kampioenschap om de constructeurstitel is geopend. The United States of Ferrari. Het beste Ferrari van het jaar en het zet de Red Bull-bolide op een halve seconde per ronde. Het was een dag om niet te kunnen geloven in Austin, Leclerc en Sainz hebben Austin op hun kop gezet."

"De held van de dag was Leclerc. Niemand kon wat doen tegen Ferrari, niet Max en ook de McLarens niet. Norris verloor de leiding al in de eerste meters van de race. Slechts een keer, slechts één keer is Norris er pas in geslaagd om een pole te verzilveren. Hij kwam nog goed weg bij de start, maar gooide het gat daarna niet dicht voor Verstappen en zodoende ging Leclerc er mee vandoor. Leclerc hield zijn hoofd vervolgens koel, wat hij het gehele weekend deed, ondanks dat Sainz hem vol onder druk zette."

'Norris slechtste coureur van de dag'

De Italiaanse krant velt daarna een keihard oordeel over de polesitter in Austin. "Norris was de slechtste coureur van de dag. Een pole is namelijk een voordeel voor iedereen, maar niet voor Norris. Ditmaal liet hij de poort namelijk wijd open in de eerste bocht voor Verstappen. Toen hij aan het einde van race ook nog eens een inhaalpoging ‘far west’ deed bij Verstappen, kreeg hij ook nog eens een penalty aan zijn broek. Ciao podium", zijn de veelzeggende woorden.

Autosprint zag vooral een dominant Ferrari. "Wat een overwinning van Ferrari! De meest gedomineerde race van het jaar van Ferrari. Een waanzinnige prestatie van de Scuderia. De Ferrari-coureurs hadden het volledig in handen en hadden geen last van veel bandenslijtage. Austin moest de test worden voor Ferrari en die test heeft men succesvol afgesloten. Men kan nu met vertrouwen de laatste races van het jaar ingaan."

"Het mag wel een historische dubbel worden genoemd. Men profiteerde ook optimaal van Norris en Verstappen, die met elkaar in het gevecht waren om de strijd in het kampioenschap. Norris liet zich in de eerste bocht verrassen en zag zo Leclerc voorbij komen, terwijl hij zelf vooral oog had voor Verstappen. Zo kon Leclerc de leiding pakken en de 247ste overwinning binnenhalen voor Ferrari, want op dat historische aantal staat Ferrari nu qua aantal overwinningen in de Formule 1."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen